Mensenhandel - Postzegelblog

Mensenhandel

1

Over het woord “mensenhandel” bestaan verschillende definities. Vroeger had men het meer over “vrouwenhandel” , waaronder men verstond: handel in vrouwen en meisjes die gedwongen te werk worden gesteld in de prostitutie, de porno-industrie, nachtclubs e.d. Vaak ging dit onder valse voorwendselen. Het bleek echter dat er ook wel eens jongens verhandeld werden voor de prostitutie, dus nu is de term mensenhandel gebruikelijker. Een soort moderne slavernij dus. Mensenhandel: een schandelijk misdrijf. Vinden we hierover in de filatelie iets terug?

De eerste zegel die ik in mijn verzameling tegenkwam was een Spaanse zege (met stempel) uit 2006. Op deze zegel zien we de strijd tegen mensenhandel uitgebeeld door mensen “achter een grens” te houden.

De volgende zegel is uit 2008 en komt uit Servië. Voor degenen die niet kunnen lezen wat erop staat: “Stop mensenhandel”. Op de zegel zie je een man (crimineel), die twee kinderen in zijn macht heeft en hen als marionetten laat doen wat hij wil.

In 2009 gaf Moldavië een zegel uit over de strijd tegen mensenhandel. Hier zien we een kindergezicht verscholen achter een spinneweb.

Dit jaar, 2010 heeft de Verenigde Naties een serie van 5 postzegels over dit onderwerp uitgegeven.

DE UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime) vraagt op deze postzegels uw aandacht voor de misdaad “Human Trafficking”. Hierop zien we dat de uitbuiting van mensen ook in andere sectoren kan plaats vinden (bv kinderarbeid). Ook het onder dwang beschikbaar laten stellen van organen is mensenhandel.

In Nederland is mensenhandel strafbaar gesteld in artikel 273f van het Wetboek van Strafrecht. Er staat een straf op van ten hoogste 6 jaar. Als de mensenhandel om kinderen gaat, dan kan een gevangenisstraf van 8 jaar worden opgelegd.

Helaas geen levenslang dus. Want ik vind: Van vrouwen en kinderen blijf je af, en hen doe je geen geweld aan .

Ik prefereer de postzegelhandel en houd me aanbevolen als iemand nog meer zegels over dit onderwerp kent.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
PolitieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Willem Hogendoorn spaart de thema’s Leiden en politie en is erelid van de Leidsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars.

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)