London 2010: vijf velletjes en een Prestigeboekje - Postzegelblog

London 2010: vijf velletjes en een Prestigeboekje

3

Jaarlijks worden enkele grote tentoonstellingen over postzegels gehouden, maar één daarvan is de allergrootste. Dat is dit jaar London 2010, Festival of Stamps (8 tot 15 mei). Als gebruikelijk gaat een internationale postzegeltentoonstelling gepaard met enkele uitgiften. In dit geval van vijf miniatuurvelletjes. Het eerste verscheen 6 mei getiteld ’George.V Accession 6th May 1910’ met daarin twee ’double head’-zegels, een 1st-zegel met de beeltenissen van Elizabeth II en George V (Deze zegel is ook uitgebracht in gewone velletjes); op de andere zegel – 1 pond – een dubbele beeltenis van George V tijdens zijn regeringsperiode.

Het tweede velletje is 8 mei in omloop gebracht, op de openingsdag van London 2010. Hierin twee 1st-zegels met reproducties van de British Empire-Exibition zegels van 1924 (de eerste Britse herdenkingszegels zegels) en twee zegels van 1 pond, reproducties van de 10s en 1 pond Seahorse hoge waarden. Aan deze twee velletjes is ook een Prestigeboekje gekoppeld.

Wie als GB-verzamelaar compleet wil zijn wat betreft de London 2010-uitgiften is er met genoemde velletjes en boekje nog niet. Er verschenen ook een geïllustreerde Exhibition-sheet met twintig 1st-Hellozegels, een velletje met vier 1 pond zegels gewijd aan de Postal Union Congres London 1929 en een velletje met Machin-zegels van 1p, 2p, 5p, 9p, 10p, 20p, 60p, 67p, 80p, 97p en 1,46 pond.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot BrittanniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel