Het verhaal van het gestempelde postzegeltje - Postzegelblog

Het verhaal van het gestempelde postzegeltje

5

Het leven kan soms zwaar zijn. Ook voor een postzegeltje. Eerst rol ik van de drukpers af en vervolgens kom ik terecht bij de verkoopafdeling van TNT post. Ik heb dan al een lange weg afgelegd. Het wachten is op een koper voor mij. En ja hoor, het is zover ik mag naar mijn definitieve plekje in een mooi album. Tenminste dat had ik gedacht.

Mijn eigenaar heeft een mooie verzameling postfrisse zegels maar wil ook nog gestempelde zegeltjes hebben. En daar had ik geen rekening mee gehouden. Ik verdwijn dus weer op een envelop. Niks mooi plaatsje in een album, maar door weer en wind word ik weggebracht naar een koude kille brievenbus. Ik word in de brievenbus geschoven en val een stuk naar beneden. Het is nog niet zo druk in de bus. Maar al snel volgen er meer poststukken en al die post bij elkaar voelt toch wel zwaar aan.

Eindelijk word ik dan opgehaald door een medewerker van TNT post. We worden in een postzak gegooid en verdwijnen met de auto naar het sorteercentrum. Daar ga ik dus door de machine en de bedoeling is dat ik een stempel op mijn kop ga krijgen. Dat dit geen pretje is hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen. Dus ik buk en gelukkig, net mis. Vervolgens weer in de postzak en met de auto naar de plaats waar de postbode mij op staat te wachten.

Het einde van de reis is in zicht. In de posttas is het druk en warm. We zitten stevig tegen elkaar aangedrukt. Eindelijk mag ik er uit en verdwijn weer in de brievenbus bij mijn rechtmatige eigenaar. Met een klap val ik op de mat, want er is vandaag weer heel veel post bezorgd en al die dikke boeken vallen boven op mij. Moe van de reis, maar gelukkig ik ben weer “thuis”.

Ik zal nu wel snel in het album terecht gaan komen. Maar o wat een pech, mijn eigenaar is niet tevreden. “Bah, nu is die postzegel weer niet gestempeld”. En tot mijn grote schrik word ik weer naar de brievenbus van TNT gebracht en weer ga ik in de bus, in de auto, door de machine, naar de auto, in de benauwde tas van de postbesteller en met een klap weer op de mat. Gelukkig had ik weer kunnen bukken dus het stempel op mijn hoofd bleef gelukkig uit. Nu zou het toch wel goed komen?

Maar nee, voor de derde keer werd ik naar de brievenbus gebracht. Ik was zo moe geworden van al mijn reizen dat ik geen puf meer had om te bukken voor het poststempel. Het is dus gelukt. Mijn eigenaar heeft mij ontvangen met een stempel op mijn hoofd. Ik zie er niet meer uit. Zwart van de inkt maar mijn eigenaar vindt het prachtig. Gelukkig mag ik nu wel uit gaan rusten in zijn album. En dat is toch heel wat waard.

Natuurlijk is het bovenstaande als een grap bedoeld, maar feit is wel dat je soms wel 3 keer een brief op de bus moet gooien om een postzegel gestempeld te krijgen. En dat is echt waar.

Geschreven door mijn vrouw Lisette Versluis-Hoegee

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 3,75 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (5) Schrijf een reactie

 • toon op 5 mei 2010 om 08:06

  Arie en Lisette, ik heb dezelfde ervaring. er is veel post zonder stempel deze tijd. maar ik week ze wel af (en gebruik ze gewoon nog een keer!).

 • hans op 5 mei 2010 om 13:14

  Ja dat is waar en als je helemaal pech hebt dan komt er een ballpointstreep overheen. Kan je nog een postzegel gaan plakken.

 • hans op 5 mei 2010 om 13:16

  Ja dat is waar en soms ook nog een ballpointstreep erover heen, kan je nog een postzegel gaan plakken en dan maar hopen dat het nu wel goed gaat.

 • Prins op 5 mei 2010 om 20:57

  Het poststuk van de Prins was beplakt met een drielingzegeltje in een velletje voor een driedubble zware brief in zijn koninkrijk. Maar van dat soort velletjes hadden ze bij de koninklijke TNT nog nóóit gehoord, ondanks dat zij ze wel verkochten. Tienmaal had de prins deze brief al verstuurd, maar pas als er een stempel op stond was het in zijn koninkrijk een geldig gelopen poststuk. Maar elke keer kreeg hij brief retour zonder stempels. Alleen smeer verzamelde zich langzaam op de eens vlekkeloos verzonden brief. De Prins gimg het toch nog maar een elfde keer proberen. Als er dan nog geen stempels op de zegels waren terechtgekomen, dan werd de Prins gek.
  Anders leef hij lang en gelukkig.

 • Aad op 8 mei 2010 om 20:21

  Ik heb dezelfde ervaring. Wat soms bij de 2e keer helpt is de op de envelop aangebrachte code met typex weg te kalken.
  Soms heb je ook last van overijverige postbodes die met blauwe pen een streep over de niet afgestempelde postzegel zetten.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)