850 jaar Haren op persoonlijke postzegels - Postzegelblog

850 jaar Haren op persoonlijke postzegels

1

Haren viert dit jaar het 850 jarig bestaan. Als bijzondere actie geeft Haren elke maand een persoonlijke postzegel uit met een Harener afbeelding. De maandelijkse oplage is beperkt tot 200 velletjes van 10 zegels van 44 cent. De velletjes zijn, mede door de oplage aantrekkelijk voor hun collectie. Maar de postzegels zijn ook bedoeld om er brieven mee te frankeren. Zodat iedere ontvanger van de postzegel op een brief  weet dat men zich in Haren al 850 jaar thuis voelt.

Op een rij welke postzegels er tot nu toe zijn uitgegeven:

Januari

De Bartholomeuskerk te Noordlaren. In 1160 werd het dorp Noordlaren, nu deel uitmakende van de gemeente Haren, voor het eerst op schrift gesteld. De dorpsnaam is te lezen in de administratie van het Duitse klooster Werden, dat talrijke bezittingen in Noord-Nederland had en daar inkomsten uit genereerde.

Februari

De actualiteit van de dag; in de winter een geweldig ijsvertier) : Schaatser op het Paterswoldsemeer te Haren. Voor ruim 90% is dit meer gelegen in de gemeente Haren. Het vuurtorentje is waarschijnlijk gebouwd door de v.m. Scheepswerf Patje te Waterhuizen. De werf lag toen op Harens grondgebied. Haren is een gemeente met twee meren en twee beekdalen aan weerszijden van de hoge Hondsrug.

Maart

Een foto van de Chinese tuin in de Hortus te Haren tijdens het drakenfestival. De zomer komt er aan en de Hortus raakt weer volop in bloei, goed voor een bezoek.

April

De Harener dorpskerk en -toren, vernoemd naar de Heilige Nicolaas. De kerk dateert van het begin van de 13e eeuw. De toren, van oorsprong met zadeldak, werd in 1914 grotendeels afgebroken en en voorzien van achtkantige torenspits, in de volksmond een ‘juffertoren’ genoemd.

Mei

Haren is in 1945 twee keer bevrijd. Op vrijdag 13 april rijdt een verkenningseenheid van de Canadezen vanuit Onnen Haren binnen. Op deze zegel is een Canadees pantservoertuig net Harenermolen gepasseerd. De Canadezen trekken zich echter terug wanneer ze merken dat er nog verschillende Duitse mitrailleursnesten in Haren bemand zijn. Pas op de 14de april wordt echt bevrijd door de Canadezen.

Ook geïnteresseerd in de postzegels? Hier vind je hoe je de postzegels kan bestellen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,50 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

  • Toon van Dijk. op 21 oktober 2010 om 09:28

    Goedemorgen Lia, ik heb gisteren vernomen dat er in november een velletje uitkomt met alle uitgave van Haren 850 jaar 2010, de alle verschenen postzegels. Als dit zo is dan wil ik graag zo’n velletje als het uitkomt bestellen indien mogelijk.

    Mvg, Toon van Dijk.
    Rodenburg 18, 4711PV, St.Willebrord, NBr. tel 0165-386306 mob. 06-28675670

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)