Eddy Merckx op 65ste verjaardag op postzegel - Postzegelblog

Eddy Merckx op 65ste verjaardag op postzegel

5

De Post onthulde gisteren een postzegel met de beeltenis van Eddy Merckx. De zegel wordt uitgebracht naar aanleiding van de 65ste verjaardag van de beste wielrenner aller tijden. De ontwerper Karl Meersman, gebruikte twee beelden voor het ontwerp: één van vroeger en één van nu. De zegel toont een vertrouwd beeld: Merckx in gele trui maakt een zegegebaar, met op de achtergrond de Arc de Triomphe.

Hulde brengen

“Er wordt wel eens gesproken van een ‘Merckxiaanse prestatie’, maar dat kan niet. Een sportman als Merckx is er niet meer en zal er ook niet meer komen. Met deze zegel willen we hulde brengen. Het is iets kleins, maar we zijn er als post van overtuigd dat het een grote waarde heeft”, verklaarde Johnny Thijs, CEO van De Post.

Yves Leterme

“Als kleine jongen dacht ik dat zegels waren voorbehouden voor koningen. Soms zijn er mensen die omwille van hun prestaties koning worden. De vraag was niet of Merckx een zegel zou krijgen, maar wel wanneer. Ik zal zijn zegels sparen zoals ik vroeger deed met de Panini-stickers”, aldus premier en wielerfan Yves Leterme, die aanwezig was ondanks de communautaire onderhandelingen.

De zegel wordt op blaadjes van vijf stuks gedrukt en zal vanaf 14 juni, 3 dagen voor de 65ste verjaardag van Merckx, te koop zijn. Ze kosten 5,90 euro en zijn geschikt voor niet-standaardbrieven naar Belgische adressen. Bron: HLN

Op zich is het feit dat Merckx een postzegel krijgt wel bijzonder omdat deze wielrenner wel 3 keer betrapt is op het gebruik van doping. Wat vinden jullie ervan?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België Fietsen en wielrennenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,50 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (5) Schrijf een reactie

 • Robert op 23 april 2010 om 13:26

  Logisch dat Belgie deze wielerheld eert met een postzegel. De illustratie vind ik echter niet zo mooi. De schilder heeft de anatomie niet onder de knie, kijk maar eens naar die opgeheven armen en die rare houding die hij aanneemt.

 • Robert op 23 april 2010 om 13:34

  Moet je die linkerarm zien: die is twee keer zo lang als de rechter!

 • Jan van Tellingen op 23 april 2010 om 21:53

  Ik ben het met Robert eens dat de illustratie niet genoeg lijkend is. Kijk maar naar Eddy’s gezonde “bolle” en grijzende kop op de foto… Toch hoort de zegel thuis bij mij als fietslatelist.
  Ajman gaf in 1969 een serie zegels uit ter ere van vele bekende Tourrenners.
  Onder andere “onze” Jan Janssen de winnaar van de Tour de France in 1968.

 • Johan op 23 april 2010 om 22:57

  Belgie heeft inmiddels een mooie traditie met postzegels van bekende sporters. Wat mij betreft mag Nederland (TNT Post) daar wat van leren. We zijn nu nog erg Calvinistisch op dat gebied. Denk bijvoorbeeld maar aan Ard Schenk, Jan Janssen, Joop Zoetemelk, Fannie Blankers Koen (die heeft nu net een zomerpostzegel met haar portret gehad, maar dan kan ook wel wat royaler), Johan Cruijf, Betty Stove, Anky van Grunsven, Inge de Bruin, Leontien van Moorsel, Pieter VDH en ga zo maar verder.

  Dat de Belgische Post Eddy Merckx met een postzegel(bklaadje) eert is zeer terecht. Internationaal is hij voor velen nog steeds een groot voorbeeld en, ook al zijn er wellicht kleine smetjes, er is er niemand die aan zijn palmares kan tippen. Bovendien is het een zeer aimabel mens, ook al zat hij onze Joop menigmaal in sportief opzicht dwars!

 • Tom Mennens op 4 mei 2010 om 00:49

  Dit is niet de eerste keer dat Eddy op een Belgische postzegel is afgebeeld. Dit is ook al gebeurd in 1999 waar hij op een vel van 20 zegels is afgebeeld tussen de “grootheden” van de twintigste eeuw!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)