Vuurtorens, een geliefd thema - Postzegelblog

Vuurtorens, een geliefd thema

12

Vuurtorens, evenals bruggen, staan betrekkelijk hoog op de thematische ladder: twee populaire thema’s, waar elk jaar een aantal landen op inhaakt. Interessant ook, omdat de standplaats altijd gemakkelijk via zoekmachines kan worden getraceerd, zodat er aantrekkelijke albumbladen kunnen worden samengesteld; een zegel, of een serie op een blad, met daarbij een omschrijving van de torens en waar ze te vinden zijn.

Voor de tweede keer in de postale geschiedenis van Nederland wijdt TNT Post 27 april aandacht aan vuurtorens, waarvan er een relatief groot aantal (alsmede andere lichtbakens) langs de kustlijn staan.

De eerste serie, bestaande uit drie zegels, verscheen 13 september 1994, waarop de vuurtorens van Terschelling, Ameland en Vlieland. Op 27 april verschijnt een velletje waarin een peperdure zegel van 7 euro (aangetekend tarief, oplage 255.000) met een beeld van de vuurtoren van Breskens. De toren dateert uit 1867 en staat aan de ingang van de Westerschelde aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen.

Een overzicht van de landen die in de afgelopen tijd vuurtorenzegels hebben uitgegeven: Aruba, velletje met vier zegels waarvan 1 met een vuurtoren; Brazilië, 1 zegel in een serie van zes; Duitsland, 2 zegels (dl. IX; Duitsland komt elk jaar met twee zegels); Estland, 1 zegel; Griekenland, 5 zegels; Letland geeft elk jaar 1 zegel uit; Nederlandse Antillen, blokje met zes zegels; Nieuw-Zeeland, 5 zegels; Oekraïne, velletje met zes zegels; Peru, 2 zegels; Roemenië, 5 zegels/velletjes; Sierra Leone, 1 zegel; Spanje gaf in 2007, 2008 en 2009 een velletje uit met zes zegels; Verenigde Staten, strip met vijf zegels.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland VuurtorensNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel