Fruitige geuren op Duitse 'scratch-and-sniff'postzegels - Postzegelblog

Fruitige geuren op Duitse ‘scratch-and-sniff’postzegels

1

Ook dit jaar geeft Deutsche Post een serie liefdadigheidspostzegels uit. Dit jaar bijzondere want het zijn ‘scratch-and-sniff’ postzegels met fruitige geuren. Citroen, blauwe bes, aardbei of appel zijn de vier fruitige geuren die per post kunnen worden verstuurd. Door over de postzegel te wrijven komt de geur vrij.

Hoe de postzegels worden gemaakt willen de Duitse overheid, de Deutsche Post en het federale printbedrijf niet zeggen. Wel is er een grote kans dat volgend jaar januari de geurserie met een nieuwe geur wordt uitgebreid.

Bhutan had eerste geurzegels

Niet Duitsland maar Bhutan was het eerste land dat in zes soorten naar roos ruikende postzegels invoerde. Dit was al in 1973. Ook in Nederland hadden we in 2002 Ouderenzegels met rozengeur en in 2003 postzegels van DE met koffiegeur. Maar ook in Brazilië (verbrand hout) en Zwitserland (chocolade) verkoopt men postzegels met een luchtje. Zuid-Korea is de grootste producent van geurzegels.

Bron: Nu.nl & Stylist.com

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch DuitslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,50 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (1)

  • dolores op 15 april 2010 om 14:58

    Behalve dat ze geuren vind ik het een bijzonder mooi ontwerpje! Ook nog wohlfahrpflege, dat is een veelzijdige postzegel.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)