Hertogpost 2010 - veel te doen voor postzegelverzamelaar - Postzegelblog

Hertogpost 2010 – veel te doen voor postzegelverzamelaar

7

28, 29 en 30 mei is het zover, Hertogpost 2010 zal dan plaats vinden in de Peelhal van de Branbanthallen in ‘s-Hertogenbosch.  Deze Nationale Postzegeltentoonstelling wordt gehouden ter gelegenheid van het 80 jarig bestaan van de ’s-Hertogenbossche Filatelistenvereniging en wordt georganiseerd door de Stichting Hertogpost. Wat is het programma?

De officiële opening voor genodigden vindt plaats op vrijdag 28 mei om 10.00 uur. Vanaf 11.00 uur tot 18.00 uur is iedereen welkom. Op zaterdag 29 mei is de tentoonstelling open van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Bij dit nationale postzegelevenement kan iedereen aan zijn trekken komen: zowel de verzamelaar als zijn gezin jong en oud. Diverse activiteiten zorgen voor een feest voor bezoekers, vrijwilligers en standhouders.

De postzegeltentoonstelling bevat meer dan honderd topverzamelingen in de categorieën I en II, waarbij de beste filatelisten uit binnen- en buitenland met elkaar wedijveren. Daarnaast is er een zeer gevarieerd aanbod van verzamelingen en thema’s waarbij ook een kleine twintig leden van de Bossche postzegelvereniging iets laten zien van hun eigen verzameling.

Tijdens Hertogpost 2010 viert Jeugdfilatelie Nederland (JFN) haar 26e dag van de Jeugdfilatelie met als thema “Geschiedenis, over vroeger en nu”. Ook speciaal voor de jeugd organiseert Globe een spellencircuit dat deel uitmaakt van een geheel aan activiteiten onder de naam van Junior-Plaza. We weten zeker dat de jeugdige bezoekers zich grandioos zullen vermaken!

Op de tentoonstelling zal de presentatie plaatsvinden van het boek “Postverkeer in barre tijden” van Hubert van Werkhoven waarin het functioneren van de posterijen in ’s-Hertogenbosch tijdens de oorlogsjaren wordt beschreven. Daarnaast wordt aan de hand van poststukken, brieven en kaarten de lokale geschiedenis verteld.

Ook een aantal Bossche organisaties presenteren zich op uitnodiging van de organisatie: Jheronimus Bosch Art Center, de Oeteldonkse Club van 1882, de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch en het Genootschap ter bevordering van de naam ’s-Hertogenbosch.

Er wordt een speciale tentoonstellingscatalogus verkocht voor € 15,= in luxe band waarin een aantal bijzondere artikelen.

Speciale stempels ter gelegenheid van HERTOGPOST 2010

TNT POST is met een verkoopstand aanwezig met zowel nieuwe als uitgiften van enige tijd geleden. Bovendien zijn er bijzondere poststempels. Uiteraard zijn de NVPH handelaren aanwezig met een zeer gevarieerd aanbod. Eveneens zal de Deutsche Post AG Briefmarken nieuwe uitgiften aanbieden evenals een aantal andere buitenlandse standhouders. De grootste aanbieder van ansichtkaarten en prentbriefkaarten zal er zijn. Ook andere gespecialiseerde verenigingen zijn aanwezig en iedere bezoeker kan hier vrijblijvende informatie krijgen.

Er verschijnen tijdens Hertogpost 2010 twee speciale persoonlijke postzegelboekjes met afbeeldingen van de werken van Jeroen Bosch. In een beperkte oplage zijn zij verkrijgbaar bij de verkoopstand van de ’s-Hertogenbossche Filatelistenvereniging. Ook worden daar diverse persoonlijke postzegelvelletjes in cadeauverpakking aangeboden met diverse thema’s zoals Jeroen Bosch, de Oeteldonkse club, de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch en ‘Bossche postzegelvelletjes’ ter gelegenheid van het 80 jarig bestaan van de ’s-Hertogenbossche Filatelistenvereniging. Ook verkrijgbaar bij deze stand: exclusief DAVO aanvullingsbladen voor deze persoonlijke “Bossche” postzegels.

Programma in het kort

Vrijdag 28 mei (viering 80 jarig bestaan van de ’s-Hertogenbossche Filatelistenvereniging) Opening voor genodigden om 10.00 uur door Burgemeester Rombouts van ’s-Hertogenbosch en de boekpresentatie ’Postverkeer in barre tijden’.
11.00 uur openstelling voor het publiek tot 17.00 uur.

Zaterdag 29 mei staat in het licht van Jeroen Bosch en is de opening om 10.00 uur.
11.00 uur is de officiële opening van de 26e dag van de Jeugdfilatelie en prijsuitreiking.
13.00 uur volgt een besloten bondsvergadering van de KNBF.
13.30 uur de Finale van Filagram.
17.00 uur sluiting.

Zondag 30 mei (Carnaval in Oeteldonk) is de opening om 10.00u. en de sluiting om 16.00u.

Toegangsprijs

De normale toegangsprijs is € 7,50. De speciale kortingsbon bedraagt € 2,50 en op vertoon van de ledenpas van de KNBF krijgt men nog eens € 1,00 korting. De jeugd tot 17 jaar, met een geldig legitimatiebewijs hebben vrij entree.

HERTOGPOST 2010 is in handen gegeven aan de Stichting Hertogpost met medewerking van de Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren (NVPH), de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen (KNBF) en TNT-Post.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (7) Schrijf een reactie

 • Per op 3 mei 2010 om 01:15

  Van harte gefeliciteerd aan TNT en Hertogpost aan de belangrijkste bijdrage tot nu toe dit jaar om het verzamelen van Nederlandse postzegels verder compleet om zeep te helpen. Vandaag een e-mail van Hertogpost ontvangen. Naast de hiervoor genoemde 2 verschillende postzegelsboekjes met persoonlijke zegels (is één niet genoeg?), heb ik op de website van Hertogpost maar liefst 20 (TWINTIG !!!) verschillende postzegelvelletjes gezien met ieder 3 postzegels.
  Wat denken de dames en heren hier nu toch in hemelsnaam mee te bereiken?

 • Lars op 13 mei 2010 om 19:12

  Waar is die ‘speciale kortingsbon’ van 2,50 te krijgen?

 • Albert Haan op 13 mei 2010 om 19:31

  Hoeveel wil je er hebben?
  Geef me je adres en ik stuur ze je op

 • Albert Haan op 13 mei 2010 om 19:34

  Twintig vellen met ieder 3 zegels?
  Daar bereiken we een hoop verzamelaars mee. Voor elk wat wils.
  Trouwens, je hoeft niet elk vel te kopen.
  Het ligt aan jouw welk vel dat je mooi vind. Ik neem maar een vel dat bij mijn thema past.
  De rest hoef ik niet

 • linda op 17 mei 2010 om 18:27

  @Albert
  Ik wil ook graag twee kortingsbonnen.
  Is dat mogelijk?
  alidas@live.nl

 • Iede Wakker op 18 mei 2010 om 15:16

  Hoi Albert,

  Kun je mij ook 2 kortingsbonnen
  toesturen?

  Bij voorbaat mijn dank.

  I. Wakker
  Leeghwaterstraat 2
  1541 LT Koog aan de Zaan

 • Emilio op 18 mei 2010 om 20:48

  @Albert,

  En voor mij 7? Dwz 1x voor de vrijdag en 6x voor de zaterdag met het hele gezin :-)

  emilio642@hotmail.com

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)