Schotse monarchen op The age of the Stewarts - Postzegelblog

Schotse monarchen op The age of the Stewarts

0

Groot-Brittanie presenteerde 23 maart zijn derde serie Monarchen. Deze keer The age of the Stewarts met de zeven Stewart koningen en koninginnen die Schotland regeerde vanaf 1406. De serie heeft hedendaagse portretten van elk van de vorsten uit de periode, in dit geval zes postzegels met King James en een zeer beroemde Queen Mary.

De dood van Elizabeth I, de laatste monarch van het Huis van Tudor, zorgde ervoor dat koning James VI van Schotland kon toegetreden tot de troon van Engeland. Hierdoor werd De Unie van de Kronen, die Engeland en Schotland tot één monarch bracht, een feit.

Julietta Edgar, hoofd van de bijzondere postzegels van Royal Mail zegt: “Met de uitgifte van Het Huis van Stewart zitten we op de helft van deze belangrijke reeks van koninklijke postzegels van 600 jaar Britse geschiedenis en zes Koninklijke Huizen.”

Neil Oliver, Schots historicus en presentator van de BBC-serie Coast, zegt: “De monarchie Stewart is een fascinerende periode van de Schotse geschiedenis met veel personages en dramatische gebeurtenissen. Ik ben blij dat Royal Mail helpt de geschiedenis tot leven te brengen door middel van haar deze reeks postzegels met Britse Koningen en Koninginnen.

De serie bevat zeven zegels, drie keer 1st, twee keer 62p en twee keer 81p. Op rij: James I (regeerde van 1406-1437), James II (1437-1460), James III (1460-1488), James IV (1488-1513), James V (1513-1542), Mary (1542-1567) en James VI (1567-1625).

Tevens verscheen een velletje met vier zegels: 1st, St. Andrews, 1413 University Founded; 1st, College of Surgeons, 1505 Eddinburgh; 81p, Court of Session, 1532 Scottish Justice en 81p, John Nonox, 1559 Reformation. NB. De vierde Monarchenserie verschijnt al 15 juni: House of Stuart.

Verder uitgegeven in Groot-Brittanie

Voor de achtste keer in de geschiedenis van Groot-Brittannië staan honden en katten op zegels. Met een velletje waarin tien 1st-zegels, dat 11 maart verscheen, wordt het 150-jarig bestaan van Battersea Dogs&Cats Home herdacht, waar gewonde en hulpbehoevende honden en katten hun laatste dagen slijten. Eerder verschenen honden- en kattenzegels in 1979, 1990, 1991, 1995, 2001, 2005 en 2008.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Groot Brittannië Honden Katten KoningshuizenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.