Duitse zegel Mensch ärgere Dich nicht - Postzegelblog

Duitse zegel Mensch ärgere Dich nicht

5

Voor velen is het het spel der spellen, een klassieker, generaties hebben er plezier aan beleefd, of hebben zich geërgerd: Mens erger je niet. Ruim negentig jaar geleden werd het spel met de dobbelsteentjes en de bonte ’poppetjes’ door de Müncher beambte Josef Friedrich Schmidt ’uitgevonden’.

De eerste oplage bedroeg 3000 spelen, nu negentig jaar later zijn er wereldwijd een paar honderd miljoen dozen verkocht. Duitsland heeft 11 februari een 55 c-zegel aan dit wereldberoemde gezelschapsspel – Mensch ärgere Dich nicht–gewijd, waarop een juichend kind, een vader die zijn verlies niet kan dragen en een daardoor geschrokken moeder.

Verder verschenen 11 februari twee zegels Olympische Winterspelen/Paralympics, 45+20 c, alpineskiën en 55+25 c, biathlon;

en tot slot een 90 c-zegel met een trouwring uit de 14e eeuw uit de Joodse Schat van Erfurt.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
DuitslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel