Expositie "Postzegelkunst" - Postzegelblog

Expositie “Postzegelkunst”

3

Hoe kan je postzegels ook laten zien? Als kunstwerken! In een expositie van een kleine 30 voorwerpen kun je zien hoe postzegels verwerkt en geplakt op potten, bussen, bordjes, doosjes en dienbladen tot een heel bijzonder geheel komen.

Expostie ‘Postzegelkunst’

De expositie ‘Postzegelkunst’ is te zien in het Atelier van kunstenaar Reinier Knol, Bleeklaan 129 , 8921 HA Leeuwarden. Te bekijken op dinsdagen van 10-12 uur en van 15-17 uur of op afspraak 058-2663358.

Een virtuele expositie van de voorwerpen kunt u via een mailtje aan info(at)reinierknol.nl aanvragen. De voorwerpen zijn ook te koop.

Over Reinier Knol

Reinier Knol begon is in Leeuwarden geboren en opgegroeid op de Westerplantage vlakbij de Leeuwarder Oldehove. Hoewel hij goed kon tekenen is zijn creativiteit lange tijd sluimerend geweest, tot hij in 1994 met olieverf in aanraking kwam. Kleine tubes die van boven dicht zaten, maakte hij met een pen open en ging daarmee schetsen.

Zijn ontwikkeling in stijl ging ondertussen door en de afwerking van mijn schilderijen werd gewijzigd in het terughalen van de lijnen na de inkleuring. Het is een geheel eigen stijl geworden, en de belangstelling voor mijn zeer kleurrijke werk werd al snel groot.

Reinier Knol zijn eerste werken waren in combinatie met postzegels die hij een verhaal liet vertellen, o.a. over de oorlog en kleurde ze daarna in met olieverf. Later begon hij gebouwen, fantasiedieren en vele andere onderwerpen met de tube olieverf te schetsen. Door het schetsen met een tube krijg je een heel aparte uitvoering van een schilderwerk en er ontstaat diepte in de werken als afbakening van het figuur of onderwerp.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 1,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (3) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)