Postzegels ter nagedachtenis aan Toon Hermans - Postzegelblog

Postzegels ter nagedachtenis aan Toon Hermans

6

Het is 22 april precies 10 jaar geleden dat Toon Hermans overleed. TNT Post geeft ter nagedachtenis aan deze populaire levenskunstenaar een postzegelboekje uit met 9 bijzondere postzegels en zijn levensverhaal, geïllustreerd met bijzondere foto’s. Het boekje bevat bovendien fragmenten van zijn bekende spreuken en gedachten die Toon in de loop der jaren heeft uitgegeven.

“Toon Hermans werd geboren op 17 december 1916 in het Limburgse Sittard. ‘Ik ben iemand van een kleine lieve stad in het zuiden van het land’, veelvuldig door Toon bezongen in zijn latere onemanshows. Hij groeide op in rijkdom (zijn vader was bankier) maar hij kende ook grote armoede, toen in 1929 de Duitse beurs volledig kelderde en de familie alles kwijt raakte. Teun, of Tonie zoals hij genoemd werd door zijn familie en vrienden, maakte op jonge leeftijd al de mensen aan het lachen met zijn gekke fratsen en werd een gevierd revuekomiek bij de lokale carnavalsverenigingen.

Hij draaide het grote verdriet om en toverde lachjes op het gezicht van zijn moeder. Zijn ontdekking als komiek kwam toen hij in Heerlen het destijds beroemde Cabaret der Onbekenden won en een rookstel ontving als eerste prijs. Dat verkocht hij direct om de terugreis naar Sittard te kunnen betalen. Toon Hermans werd een grote landelijke beroemdheid en zou mede hierdoor zijn ‘Zitterd’ een grote naamsbekendheid geven. In 1963 ontving Toon de zilveren penning van de stad en in 1984 werd hij ereburger van Sittard.”

Bron: Postzegelboekje Toon Hermans

De postzegelboekjes zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar via de reguliere verkooppunten, Collect Club in Groningen, TNT Postkantoren en via www.tntpost.nl. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.

De verkooprijs van elk boekje is €9,95 en bevat 9 postzegels van Toon Hermans met een frankeerwaarde van € 0,44.

In landelijke huis aan huis (Er is Post! ) zal aandacht zijn voor dit boekje. Op 21 april is een PRmoment gepland in Carré, Amsterdam.

Technische gegevens
Artikelnr: 700051
Oplage: 15.000
Drukkerij postzegels: Joh. Enschede Security Printers, Haarlem

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 4,25 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (6) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)