Gratis postzegels bij ‘Da’s toch een kaart waard!’ - Postzegelblog

Gratis postzegels bij ‘Da’s toch een kaart waard!’

17

Binnenkort start er een nieuwe wenskaartencampagne. Dit jaar is dat: Da’s toch een kaart waard! Van 29 maart t/m 18 april krijg je bij drie wenskaarten drie gratis postzegels. Da’s toch een kaart waard! wordt georganiseerd door de Stichting Wenskaart Nederland, een samenwerkingsverband van de wenskaartenbranche, retailketens en TNT Post. De campagne richt zich vooral op de vier belangrijkste aanleidingen voor het versturen van een wenskaart: huwelijk, verjaardag, geboorte en het toewensen van beterschap. Een persoonlijke boodschap op een mooie kaart is voor de meeste mensen een tastbaar bewijs van aandacht en genegenheid. Een kaartje is daarom veel waardevoller dan een vluchtige e-mailtje of sms’je.

Het ontwerp

“Vrolijk, levendig en optimistisch, zo zie ik de postzegels voor Da’s toch een kaart waard!” aldus Karen Polder, die het postzegelvel heeft ontworpen. “Vrij snel kwam ik op het beeld van het klavertjevier, hét oersymbool voor geluk, dat ook door iedereen als zodanig wordt herkend. Het vinden of krijgen van een klavertjevier – een zeldzame variant van het klaverplantje – wordt al sinds mensenheugenis gezien als een voorbode van geluk. Daarom sluit het klavertjevier heel goed aan bij het gebruik van de postzegels op de wenskaarten – en eigenlijk alle kaarten. Het is namelijk een universeel symbool. De heldere symmetrische vorm van het klavertjevier past ook heel goed bij mijn voornemen om het postzegelvel eenvoudig te houden. Kaart en postzegel moeten kloppen met het warme gevoel dat bij een gelukwens hoort.”

Door op iedere postzegel telkens drie klavertjes over elkaar af te beelden, heeft Karen Polder de afbeelding diepte gegeven. “Daarbij heb ik drie basale kleuren gebruikt, een voor elk klavertje. Het blauw en het geel leveren gemengd het groen op van het voorste klavertjevier. Eenvoudiger en directer kan het niet. De afbeeldingen van de klavertjes lopen van de postzegels vrijelijk door naar de velrand en verhogen daardoor de levendigheid. De rand van het vel wordt omgeven door een grafische perforatie in geel. Door met deze felle kleur het postzegelvel aan de rand af te sluiten wint het geheel aan helderheid en kracht. Ik heb hiervoor hetzelfde geel gebruikt als voor het grootste klavertje, waardoor de rand wordt verbonden met de postzegels en de eenheid wordt versterkt.”

Op de velrand staan uiteenlopende gegevens: de waarde die de klant krijgt met de drie postzegels, het logo van Da’s toch een kaart waard!, het logo van TNT Post en de uitgiftedatum. “Om deze verschillende vormen en gegevens evenwichtig met elkaar te verbinden, heb ik de titel van het postzegelvel over de volle breedte repeterend, als het ware in een stroom, afgebeeld. Tegelijkertijd is dit een symbolische uitbeelding van het aantal gelegenheden waarbij je een kaartje kunt sturen: eindeloos veel gelegenheden!”

De ontwerpster: Karen Polder

Karen Polder studeerde grafisch ontwerpen aan de Koninklijke Academie in Den Haag en het Royal College in Londen. Aansluitend vestigde zij zich in 1990 als zelfstandig ontwerper.

Een groot deel van het werk van Karen Polder manifesteert zich op het grensvlak van typografie en ruimtelijkheid, zoals onder meer is te zien bij de gevelbelettering van de Koninklijke Bibliotheek en de Lettertuin van Museum Meermanno in Den Haag. Daarnaast richt zij zich vooral op de vormgeving en typografie van boeken. Werk van Karen Polder behoorde meerdere keren tot de Best Verzorgde Boeken.

Bij aankoop van drie wenskaarten t.w.v. ten minste € 5,- krijg je een velletje met drie postzegels gratis bij onder meer: Ako, BoekenPartners, Bruna, Expo, Plantage Books&More, Primera, The Read Shop, Thuiskantoor, V&D en de betere wenskaartwinkel (zo lang de voorraad strekt). Al deze betere wenskaartadressen zijn voortaan te herkennen aan het beeldmerk van De betere wenskaartenwinkel.

Het postzegelmapje is verkrijgbaar bij onder meer: de Collect Club in Groningen, via de Onlinewinkel op www.tntpost.nl/collectclub en de gebruikelijke TNT Post verkooppunten. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.

De frankeerwaarde van de postzegel is € 0,44.

Land van uitgifte : Nederland
Uitgiftedatum : 29 maart 2010
Soort zegels : velletje met drie gelijke bijzondere postzegels
Ontwerper : Karen Polder, Den Haag
Artikelnummer : 301461
Drukkleuren postzegel : geel, magenta, cyaan en zwart
Zegelformaat : 36 x 25 mm
Tanding : 13 ¼ : 13 ¾
Papier : normaal met fosforopdruk
Gomming : synthetisch
Druktechniek : offset
Oplaag : 410.000 velletjes
Drukkerij : Joh. Enschedé Security Print, Haarlem

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,33 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (17) Schrijf een reactie

 • toon op 12 maart 2010 om 08:11

  En weer een erg mooie DOORLOPER!
  http://www.everyoneweb.com/twaalf/index.aspx?webid=twaalf&BoomID=B1&KnooppuntID=K486

 • ojkwats op 12 maart 2010 om 18:00

  ’t is dit jaar ’n werkelijk mooi “Postzegel” jaar aan ’t worden!

 • dolores op 12 maart 2010 om 18:24

  Ik vind m ook erg mooi! Doet een beetje Iers aan trouwens. Geen kritiek maar gewoon een constatering. Is het 1x per klant of meer?

 • willem hogendoorn op 12 maart 2010 om 19:30

  “Van 29 maart t/m 18 april krijg je bij drie wenskaarten drie gratis postzegels.” Ik ben benieuwd wat de wenskaarten kosten. Want “gratis” is in de commerciële wereld vaak een sigaar uit eigen doos.

 • aadb op 12 maart 2010 om 22:27

  Willem @
  Normaal betaal je net zoals de vorige keren 5 euro voor 3 kaarten en de zegels 1,32 zijn dan gratis . .Aan de kaarten wordt behoorlijk verdient aan de zegels door de verkoper niets .Vaak hadden de wenskaarten verkopers geen zegels in voorraad omdat ze er niets aan verdiende tnt zag een gat in de wenskaarten markt en bedacht dit plan gratis zegels bij aankoop wenskaarten .De sigaar uit eigen doos gaat niet op want het gaat tenslotte van de winst die er normaal opgemaakt wordt ,maar omdat de omzet stijgt wordt er toch leuk aan verdiend .Als ik SPAARPOSTZEGELS weggeef bij aankoop van artikelen geef ik dus een stukje winst weg .

 • paul op 12 maart 2010 om 23:14

  De kosten van aanmaken van Spaarpostzegels vormen toch een reële aftrekpost: in de categorie bedrijfskosten, promotionele middelen, en/of customer relations management?
  En blijkbaar blijft er uiteindelijk nog winst over. Dat stemt tevreden, u bent daarmee op de goede weg als ondernemer. Het maken van winst levert een bijdrage aan bedrijscontinuïteit.

 • aadb op 13 maart 2010 om 10:17

  Paul @Het een sluit het ander niet uit geen winst dan ook geen SPAARPOSTZEGEL het moet ergens vandaan komen.De SPAARPOSTZEGEL moet de stimulans worden om te gaan verzamelen heb je voor een kadootje van D.E duizenden punten nodig de SPAARPOSTZEGEL kan je direkt gebruiken voor je poststukken ,de ontvanger kan ze gaan verzamelen . De SPAARPOSTZEGEL is de oplossing van de vergrijsing in postzegelland .Vervang de voetbalplaatjes door SPAARPOSTZEGELS (allerlei waardes van 0.05/tot vul maar in )en heel Nederland staat op zijn kop .Maar ja wie krijgt AH/of anderen zo gek .De voetbalplaatjes verdwijnen in de la die al vol ligt met andere z.g verzamel artikelen .De SPAARPOSTZEGEL blijft verhandelbaar dan kan je zelf aan beleggen denken want ze zijn gratis dus kosten de ontvanger in pricipe niets .Wat wil een mens nog meer .

 • JHA op 13 maart 2010 om 14:44

  Spaarpostze3gls GRATIS??
  Het kost dan wel knap veel geld om de “GRATIS” Spaarpostzegels te pakken te krijgen

 • aadb op 13 maart 2010 om 14:59

  JHA verklaar je nader svp!

 • JHA op 14 maart 2010 om 17:27

  @Aad B. Het is natuurlijk simpel. Men bespaart sowieso vijf euro door de velletjes in Groningen te bestellen. Bij zgn. (particuliee) spaarpostzegels moet je juist eerst geld uitgeven om deze zegels “gratis”te “krijgen”.

 • aadb op 14 maart 2010 om 20:20

  JHA @ ik wil dit niet snappen bestel je bij mij voor 10 euro zegels dan krijg je gratis een SPAARPOSTZEGEL(o,44) dat krijg je nergens ook bij tnt post niet .Daar moet je minimaal 15 euro kopen anders betaal je porto kosten . De SPAARPOSTZEGELS worden niet alleen bij postzegels gegeven maar ook bij jaarsets postzegelmapjes fdc, en vul maar in .De z.g weken van de kaart dat zijn gratis zegels die je voor niets krijgt bij kaarten die je nodig zou kunnen hebben bij een geboorte ,een trouwerij en vul maar in,heeft niets met de gratis SPAARPOSTZEGELS te maken die een handelaar in Denhaag uitgeeft .Wil je 1x weken van de kaart bestellen in groningen dan is de porto 2,95 zo simpel is dat .

 • Reintejdevos op 14 maart 2010 om 20:29

  Zegelformaat : 36 x 25 mm
  Tanding : 13 ¼ : 13 ¾

  24×17 tandjes als je ze goed telt in het plaatje!

  x/20=24/36 -> x=48/36=13.333333
  x/20=17/25 -> x=34/25=13.60

  En nu het afronden nog! 13.333 wordt 13 ¼ en 13.60 wordt 13 ½ 2????

 • Postzegels Verzamelen op 14 maart 2010 om 22:50

  Het volledige blad is wel mooi, maar de postzegels op zichzelf vind ik maar nix.

 • JHA op 15 maart 2010 om 09:55

  @Aad B.
  Helaas, deze constatering is feitelijk onjuist. Ik heb bij aankoop van de Weken van de Kaart postzegels nog nimmer portokosten hoeven te betslen. De Weken van de Kaart zegels kosten gewoon 0,44 per stuk

 • aadb op 15 maart 2010 om 10:34

  JHA nu dan ben je waarschijnlijk de enige die voor 1,32 zijn zegels zonder extra kosten opgestuurd krijgt . Ik heb mijn ervaring gedaan op de collectside en ander bestel sides van tnt dus uw verhaal gaat wat mij betreft naar het rijk de fabelen .

 • JHA op 15 maart 2010 om 11:52

  @aad B.
  Verschil moet er wezen, .. niet waar?

 • Jacqueline van der Pas op 15 maart 2010 om 17:33

  Ik vind het een leuke en frisse postzegel. Een echte lentezegel. Een mooie aanvulling op het artikel ‘Geluk op een steeltje’.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)