Populaire Finse rocksterren op postzegels - Postzegelblog

Populaire Finse rocksterren op postzegels

10

Finland presenteerde 25 januari zijn eerste zegels van dit jaar: een boekje met zes zelfklevende 1 kl.-zegels waarop Finse rocksterren. Het boekje bevat postzegels met vijf legendarische Finse rocksterren: Eppu normaali, Popeda, yo, Mamba, Dingo, en Maarit. Deze populaire en nog actieve bands en artiesten zijn als postzegels vormgegeven door Klaus Welp. De postzegels tonen de bands en muzikanten zoals zij waren in de jaren 1980.

Verder kwamen op dezelfde dag ook uit een Valentijnsvelletje met vijf 1 kl-zegels en een 1 kl permanente zegel ’Bloemen’ met daarop een rozenkransje (Antennaria dioca).

Op de Valentijnspostzegels prachtige afbeeldingen van verschillende feeën die klaar staan om een Valentijnsboodschap aan een dierbare te sturen. De maker van de feeën is de jonge kunstenaar Minni Havas.

Na Kerstmis is Valentijnsdag  de tweede meest populaire verzendmoment in Finland. Finnen sturen op Valentijnsdag ongeveer vijf miljoen Valentijnsdag kaarten.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
FinlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel