Losse postzegel in België 10 cent duurder - Postzegelblog

Losse postzegel in België 10 cent duurder

4

Al enkele jaren kan men in Nederland op postkantoren – die er overigens inmiddels niet of nauwelijks nog zijn – geen losse zegels meer kopen, tenzij men een vriendelijke baliemedewerker treft, die een hand over zijn hart strijkt en één zegel uit een vel ’scheurt’. In België, bijvoorbeeld was dat nog wel mogelijk, maar sinds 1 januari niet meer.

Tot die datum kostte een losse zegel met de beeltenis van koning Albert II in het binnenland 1-tarief € 0,59, nu moet er 10 cent meer voor worden betaald. Vanaf tien zegels blijft de prijs wel € 0,59. Bijzondere zegels die in velletjes van 5 en 10 worden aangemaakt, kunnen alleen in velletjes worden gekocht.

Van 9 tot 12 april wordt in Antwerpen het Wereldkampioenschap Filatelie– Antverpia 2010 – gehouden. Een velletje met daarin zes zegels in het binnenland 1-tarief om daarop te attenderen, ondertitel ’Het hart van Antwerpen’, verscheen 18 januari . Op de zegel links bovenin een collage van zegels en een loep, op de andere vijf als strip: het winkelcentrum en het station, de dierentuin, het Museum aan de Stroom, het Rubenshuis en het oude centrum.

Verder werd 18 januari met een zegel in het binnenland 1-tarief (€ 0,59) aandacht gevraagd voor orgaandonatie. Tekst: Geef leven door word donor; afbeelding een gezicht in de vorm van twee legpuzzelstukjes, een gezonde helft en een bleek/zieke helft.

Tot slot een velletje waarin een € 4,60-zegel met als titel Van het Mundaneum tot Internet. Het Mundaneum in Bergen, ook wel het internet van papier genoemd, werd in 1910 gesticht door onder anderen Paul Otlet (1868-1944). Op het velletje een deel van het interieur, op de zegel Otlet.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
BelgiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel