Slovenië - Valentijnspostzegel 2010 - Postzegelblog

Slovenië – Valentijnspostzegel 2010

0

Slovenië bracht op 29 januari deze mooie Valentijnspostzegel uit. Op de website van de Sloveense post staat een lange beschrijving  bij de postzegel. Jammer genoeg heeft deze website geen  Engelstalige versie.  En  Sloveens, dat spreek ik helaas niet. Met behulp van Google-vertalen is de inhoud van het verhaal me in grote lijnen wel duidelijk geworden. Vrij vertaald maakte ik er het volgende van:

Slovenië beeldt op de postzegel twee eekhoorns uit. Ze doen ons denken aan aandacht, respect en vertrouwen. Maar zo is het niet altijd in de liefde. We zeggen wel heb uw naaste lief, maar liefde en haat liggen dicht bij elkaar. Je kunt in de liefde heel gelukkig zijn, of diep ongelukkig.  Toch schijnt  achter de wolken altijd de zon en stap voor stap zul je de liefde weer leren voelen. Het leven en de liefde is de moeite waard. Liefde is waar het in ons leven om draait en lijden maakt dat ons duidelijk. Grijp de liefde met beide handen aan, het maakt je sterk.  Aanbid en wordt aanbeden.

Toen je het levenslicht zag, was de lichaamswarmte van je moeder de allereerste liefde die je voelde. Ze is er in alle soorten en maten, de liefde.  Soms zacht en lief, soms vol passie. Soms geluk, soms lijden over een verbannen liefde.  Een ontluikende liefde vult je leven met kracht en enthousiasme. Maar alles gaat voorbij.  Als je een geliefde moet loslaten doet dat pijn, maar de  liefde blijft, die zit  in je hart.

Het allergrootste verlies dat we onszelf kunnen aandoen is dat we vergeten dat er liefde bestaat. Dus: heb elkaar lief!

Postzegelkenmerken

Uitgiftedatum: 29 januari 2010
Postzegelwaarde: € 0,30
Postzegelafmetingen: 44 mm x 44 mm
Ontwerp:  Barbara Hiti s. p., Arijan Gadžijev
Druktechniek: 4 kleuren offset

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
SloveniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)