Valentijnsdag - All you need is love - Postzegelblog

Valentijnsdag – All you need is love

5

Chocoladeharten, mokken met hartjes, liefdesbeertjes, cd’s met love-songs, zelfs sokken met hartjes. Het is zo maar een greep uit de folders die ik in de brievenbus kreeg. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of er is wel een valentijn-item van gemaakt. Best leuk hoor. Maar wat dacht je van een mooie kaart? Speciaal uitgezocht en beschreven met prachtige poëtische woorden, zo recht uit het hart. En dan natuurlijk verstuurd met een speciale valentijnspostzegel. Wereldwijd zijn er al heel wat mooie zegels uitgebracht.

Valentijnspostzegels wereldwijd.

Vorig meldde ik al dat Polen veel postzegels voor Valentijn uitgeeft. In het artikel “Love is in the air – valentijnspostzegels” staan er maar liefst 6. Maar ook Noorwegen blijft niet achter. Hieronder een aantal mooie Noorse exemplaren.

Noorwegen promootte in 2008 het schrijven van liefdebrieven voor Valentijnsdag. Een mooie traditie noemt Noorwegen het. Niets kan een handgeschreven liefdesbrief overtreffen. En als deze dan ook voorzien is van een romantische postzegel is succes verzekerd.

De linker zegel hierboven bracht Noorwegen uit in 2007. Het zijn twee gezichten die samen één hart vormen . De valentijnszegel ernaast komt uit 2006.

Happy Valentines Day


“Happy Valentines Day” de boodschap van Aland (2001) en China (2007).

Roze, de kleur van de liefde

Net zoals de mooie postzegels hierboven van Zimbabwe uit 2008 zijn bijna alle valentijnszegels roze. Logisch want roze is de kleur van liefde en schoonheid.

Twee zegels springen er qua kleur uit. Slovenië bracht dit jaar een blauwe valentijnspostzegel  uit. Blauw is de kleur van jeugd, spiritualiteit, waarheid en vrede. En Estland koos voor geel, dat staat voor wijsheid, geluk, plezier en intellectuele energie.

Roze harten en rode rozen?

En ook lang niet alle landen kiezen voor roze harten en rode rozen.  Roemenië bracht in 2002 valentijnspostzegels uit met verliefde olifanten en verliefde muizen.  De vrouwtje brengen de mannetjes een cadeau.

Polen koos in 2006 voor een appel en Wit Rusland in 2004 voor een speelkaart  met vrouw en koning.

Tot slot leuke valentijnszegels van de Verenigde Staten. Love, that’s what it’s all about! Happy Valentine! Gelukkige Valentijn!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Aland China Volksrepubliek China vóór 1949 Estland Noorwegen Polen Roemenië Rusland Slovenië Verenigde statenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (5) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)