Postzegelactie zwerfkinderen Haïti - Postzegelblog

Postzegelactie zwerfkinderen Haïti

1

Haïti heeft geld nodig. Veel geld! Dat zijn we ons ondertussen wel bewust. Om deze reden had Postzegelvereniging ‘Onder de Loupe’ uit Noordwijk een prachtige actie met Persoonlijke Postzegels. Maar gisteren las ik ook over een postzegelactie van Don Bosco in Wychen. Hier maken ze van postzegels prachtige kunstwerken ten gunste van de zwerfkinderen in Haïti.

Op de site staat een mooi vergelijking tussen zwerfkinderen en postzegels. Postzegels die binnen komen zitten vaak als een rommelig geheel bij elkaar. De postzegel zijn afgeknipt en losgescheurd. Er is geen envelop meer met adres en/of afzender. Eigenlijk als een soort zwerfkind dus.

Maar zowel voor verlaten kinderen als voor desolate postzegels geldt dat deze trieste toestand verandert zodra er iemand iets in ziet en ermee aan het werk gaat. Er kan dan nog vaak iets heel moois uitgroeien.

Kan je je een mooier vergelijk voorstellen? Met deze gedachte zijn de postzegelcollages tot stand gekomen. Maar ook broches en boekenleggers.

Collages

Neem eens een kijkje op de site van Postzegelactie Zwerfkinderen. En heb je postzegels over of vind je het leuk om zo’n prachtige collage te kopen? Stuur je postzegels op naar: Tweespan 54, 3902 GH Veenendaal of koop zo’n prachtig kunstwerk. Daar kunnen heel wat zwerfkinderen uit Haïti mee geholpen worden!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)