Historisch Museum Den Briel: Tentoonstelling Zeehelden - Postzegelblog

Historisch Museum Den Briel: Tentoonstelling Zeehelden

1

Van 22 januari tot en met 9 mei is een tentoonstelling te zien van Zeehelden in Historisch Museum Den Briel, Markt 1. Zeehelden op voorbeeldprenten en -reeksen, maar ook op postzegels want de Nederlandse Filatelievereniging afdeling Brielle leverde het idee voor de tentoonstelling en gaf de postzegels van de zeehelden in tijdelijk bruikleen.

De tentoonstelling is samengesteld door historicus Ronald Prud’homme van Reine, die talloze boeken over zeehelden en zeeslagen publiceerde evenals biografieën over Piet Hein, Michiel de Ruyter en Maarten en Cornelis Tromp.

museum-den-briel

Daarnaast heeft het museum nauw samengewerkt met de Nederlandse Postzegelvereniging, afdeling filatelie Brielle. Behalve de van de zeehelden uitgebrachte postzegels worden ook de voorbeeldprenten en -reeksen getoond evenals een aantal geschilderde portretten en verschillende uitbeeldingen van zeeslagen.

zeehelden-postzegels

Voor de tentoonstelling werden van verschillende musea in Nederland bruilenen verkregen: Maritiem Museum Rotterdam, Museum Simon van Gijn, Museum voor Communicatie en het Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg. Bij de tentoonstelling verschijnt een gratis zaalblad. In de museumwinkel zijn publicaties van Ronald Prud ‘homme van Reine te koop.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)