Needse piëta op postzegels door het land - Postzegelblog

Needse piëta op postzegels door het land

1

NEEDE – Laat de Needse Piëta op reis gaan. Geplakt op brieven en ansichtkaarten en met tientallen tegelijk. Dat is althans de vurige wens van de Stichting Behoud Needse Beelden. De stichting heeft het vijftiende-eeuwse beeldhouwwerk uit de toren van de Grote Kerk van Neede op postzegels laten drukken en hoopt nu dat de Needenaren de afbeelding van Maria met de van het kruis genomen Christus ook daadwerkelijk het land in sturen.

needse-pieta

Bestuurslid Mans Koster met de eerste Needse zegels ten behoeve van het behoud van de oude beelden uit de Grote Kerk. Foto: Carlo ter Ellen

Trots meldt bestuurslid Mans Koster: „Het zijn de eerste Needse postzegels”. Wie de piëta wil verzenden moet er wel iets extra’s voor over hebben: de 44 cent-zegels worden voor 75 cent verkocht. De ‘toeslag’ van 31 cent is voor het goede doel: de restauratie van de middeleeuwse beeldengroep, die zo’n 100.000 euro gaat kosten. Burgemeester Hein Bloemen kocht vrijdag 8 januari in de Grote Kerk de eerste zegels.

De verkoop gaat via de VVV Neede, Oudestraat 52c 7161 DX Neede. Het velletje kost € 7,50. Hiervan gaat € 3,10 per velletje naar de reparatie van de beelden.

Bron: Tubantia

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

  • Hans van den Berg op 8 maart 2010 om 14:01

    Eigenlijk vreemd: als je persoonlijke postzegels wilt laten drukken is een van de voorwaarden dat religie niet toegestaan is. Dit zou dus eigenlijk een ‘katholieke’zegel zijn terwijl je anderzijds ‘kunst’ als thema kunt noemen. Ik vraag me af hoe ze bij TNT (en wie?) dat nu selecteren….

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)