Belgische topstukken gebundeld in velletje - Postzegelblog

Belgische topstukken gebundeld in velletje

1

promotie-filatelie-belgieAl twintig jaar stimuleert België de filatelie jaarlijks met een emissie Promotie van de Filatelie. 3 november 2009 werd met een speciale uitgifte hulde gebracht aan topstukken uit de Belgische filatelie. Aanleiding voor deze bijzondere uitgifte was de prestigieuze beurs Monacophil, die in het teken stond van de Belgische filatelie.

De speciale uitgifte is een velletje met daarop een collage van de mooiste filateliestukken uit België. In het midden van het velletje zit de beroemde 65 c-zegel ’Dendermonde op zijn kop’ (buitenlandtarief 1/€ 0,90 + € 0,40 toeslag), die met een cataloguswaarde van € 75.000 België’s duurste zegel is.

promotie-filatelie-belgie-vel

Door een drukfout werd indertijd het stadhuis van Dendermonde ondersteboven op een zegel afgebeeld. In 1920 verkocht een medewerker van het Gentse postkantoor een deel van de postzegels van een velletje van 25 van deze misdruk. Toen de fout werd opgemerkt waren er reeds 18 van de 25 zegels verkocht. Van deze 18 exemplaren zijn er 17 teruggevonden, 15 ervan ongestempeld en 2 afgestempeld.

De beurs Monacophil 2009 werd van 4 tot 6 december in het Mussée des Timbres et des Monnaies in Monaco gehouden. In de prestigieuze Club de philatélie treft alleen de internationale elite van de filatelie elkaar. Leden van die club kunnen pas toetreden op voorspraak van een bestaand lid. Naar het schijnt werd de Franse president Sarkozy, een verwoed filatelist, geweigerd omdat zijn collectie niet indrukwekkend genoeg zou zijn. Wie wel werd toegelaten, is koningin Elizabeth van Engeland.

Mooie kerststukjes staan op de kerstzegels die ook 3 november zijn verschenen. Twee stuks, de ene in binnenlandtarief 1 (€ 0,59), de ander in het buitenlandtarief 1 (€ 0,90).

kerstzegel-belgie

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België MonacoNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel