Koop postzegels voor Haïti - Postzegelblog

Koop postzegels voor Haïti

11

Iedereen heeft de vreselijke beelden de afgelopen dagen gezien. De gevolgen van de aardbeving in Haïti. Tienduizenden, misschien wel meer dan honderduizend doden. Vanavond zal er een grootscheepse actie worden gehouden op NL1, RTL4 en SBS6 om geld in te zamelen. Postzegelvereniging  “Onder de Loupe” uit Noordwijk nam direct naar aanleiding van de ramp een prachtig initiatief. Ze geven drie verschillende  persoonlijke postzegels uit. De netto opbrengst zal ten goede komen aan Giro 555.

Een serie van drie zegels kost Euro 5,50 incl. verzendkosten. Drie complete velletjes kosten Euro 55,00.

haiti-postzegels-onderdeloupeDe postzegels zijn te bestellen door een e-mail te sturen aan voorzitter@onderdeloupe.nl. Na betaling op girorekening 77.15.33 t.n.v. Postzegelvereniging Onder de Loupe, Noordwijk onder vermelding van Haïti, worden de postzegels toegestuurd.

haiti-postzegels1

haiti-postzegels2

haiti-postzegels3

Doen jullie mee? Dan helpen we met z’n allen de getroffenen in Haïti en hou je er ook nog prachtige postzegels aan over!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (11) Schrijf een reactie

 • aadb op 21 januari 2010 om 10:23

  Hulp ,okay maar 55 euro voor 3 velletjes lijkt mij iets over dreven . !

 • Reintejdevos op 21 januari 2010 om 15:06

  De afgebeelde velletjes zijn nog niet echt, slechts zoals je ze op het internet te zien krijgt!

  De vele vijfjes zijn kennelijk ingegeven door het 555 aktienummer… Als van de 55 euro er 35 euro naar de aktie gaan is er niets mis mee!

 • aadb op 21 januari 2010 om 15:52

  Ach ja als je geld zat hebt is het geen probleem .Er zullen genoeg verzamelaar zijn die graag een tientje voor een velletje willen betalen ,maar dan houd het denk ik wel op .!!

 • Reintejdevos op 21 januari 2010 om 16:43

  Aad,

  het gaat toch hier om het goed doel???

  Op een tientje per velletje blijft er niet veel voor Haiti over?!?!?

  Er is sprake van netto opbrengst maar er wordt niet vermeld hoeveel van die 55 iets netto oplevert ……

 • JHA op 21 januari 2010 om 17:20

  Neen, dan maar de “GRATIS” Spaarpostzegels. Hoewel, gratis? Alleen GRATIS na uitgave van een bepaald bdrah aan, vermoedelijk postzegels.
  Tja, ook GRATIS heeft zjn prijs

 • aadb op 21 januari 2010 om 21:37

  JHA misschien heb ik minder winst ,die een ander bij de tnt brengt …@reintje natuurlijk geen probleem mee maar misschien verkoop je er veel meer als de prijs wat lager is . Inkoop velletje is 4,40 dus er blijft dan genoeg over als je de prijs op 1 tientje zet .

 • jeroen op 21 januari 2010 om 22:40

  Beste allemaal,
  Deze postzegels moet je laten maken bij de TNT die vraagt (veel)geld voor het maken. Onder aftrek van de kosten blijft er netto over wat naar giro 555 gaat. Een fantastisch goed idee van onder de loupe. succes met de verkoop mensen.

 • paul op 23 januari 2010 om 00:20

  We zijn gebaat bij Transparantie: de aanbieders/verkopers van het velletje kunnen beter mededelen in exacte euro’s hoeveel per verkocht velletje naar de Haïti-actie gaat.
  Nu staat er weliswaar ‘netto-opbrengst’, en dat is te prijzen, maar dat is een te vaag begrip. Denk ook aan de pensioenpolisperikelen en allerlei andere verzekeringsonduidelijkheden waarbij verborgen kosten hoog blijken te zijn. Een bedrag genoemd in begrijpelijke taal haalt mogelijk ook nog eens meer mensen over de streep om de actie te ondersteunen.
  En zoveel geld kost het nou ook weer niet om een eigen velletje te laten drukken. Een enkel velletje laten maken is wel duur (E9,-), maar bij tien velletjes in de TNT-prijs nog maar E6,30 per vel. TNT verleent geen speciale kortingen, dus ik neem aan dat dit dan ook de minimumprijs is.
  Ik doe als buitenstaander deze berekeningen:
  Het levert bij aankoop van drie verschillende velletjes voor E55,00 een netto-opbrengst op van 55,00-3×6,30-0,44 = E 35,66 op, zo rond 64%.
  Aankoop van drie losse zegels levert zo’n 57% op voor Haïti. (5,50-3×0,63-0,44=3,17)
  Ik nodig de PZV ‘Onder de loupe’ uit om hun licht hierover te laten schijnen. Voor de duidelijkheid stel ik dat ik het initiatief voor een bijdrage aan de actie waardeer en hier zeker niet wil afkraken.

 • Reintejdevos op 23 januari 2010 om 08:36

  @Paul

  zo uit het losse vuistje kwam ik ook al op de 35 die overgmnaakt mag worden :)

 • Edward Bakker op 23 januari 2010 om 10:46

  De netto opbrengst is de verkoopprijs minus de TNT kosten. De TNT kosten zijn Euro 6,60 per velletje bij een oplage van 5 velletjes. We bestellen per 5 omdat de vereniging niet het risico wil dragen dat er onverkochte overblijven.
  De portokosten +verpakking zijn per verzending Euro 0,50
  We verkopen ook de serie los dus drie zegels. Dat betekent dat er per serie ongeveer 3 Euro naar Giro 555 gaat.Men hoeft dus niet velletjes te kopen. Series kan ook.Voor de velletjes is de opbrengst voor Giro 555 hoger n.l Euro 34,50
  De negatieve reacties zijn niet echt een stimulans voor de maker(s).
  Onze doelstelling was en is om bij te dragen aan Giro 555 en de verzamelaar krijgt er iets voor terug !!!

 • aadb op 23 januari 2010 om 11:57

  Edward@ zoals ik het nu lees is het dus een aktie om mensen via de vereniging geld te laten doneren ,en daar krijgt men dan een bijzonder velletje en of serie voor terug .De bijdrage aan het goede doel van de vereniging is 0,0 want men wil het risico van onverkochte velletjes niet lopen !!!Per velletje hooguit 2,20 als dat al teveel is !!Zoals eerder aangegeven goed doel prima maar met deze prijzen zal de afname niet hoog zijn en dus ook de opbrengst niet ,jammer een wat mij betreft gemiste kans .

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)