Postzegels vieren ook carnaval - Postzegelblog

Postzegels vieren ook carnaval

1

postzegels-vieren-carnavalEYGELSHOVEN – Al Brull uit Eygelshoven toont momenteel zijn verzameling carnavalspostzegels in de plaatselijke bibliotheek van Eygelshoven. Tegelijkertijd presenteert hij het boekwerk ‘Postzegels vieren ook carnaval’. “Ik verzamel al postzegels vanaf het moment dat ik lezen kan. Tot ongeveer mijn achttiende levensjaar, toen andere dingen opeens belangrijker werden. Maar: het ei was gelegd”, legt carnavalist Al Brull zijn passie voor filatelie uit.

Het gelegde ei werd een kleine dertig jaar later pas uitgebroed. Al Brull pakte zijn hobby van toen weer op en koppelde dit aan zijn andere passie: het carnaval.

Al verdiende zijn kost zes jaar bij de Landmacht. Toen hij in 1972 met zijn Maria trouwde, verkaste hij naar Zierikzee. Daar werd hij leraar Duits op de middelbare school. In 2006 keerde hij terug naar Eygelshoven, de roots, waar het carnaval een rode draad bleek te zijn.

al-brull

“Ik ben zes jaar bij de Landmacht geweest en heb zes jaar een hele week verlof gekregen voor de Vasteloavend in Egelze. Zes jaar lang heb ik, ter compensatie, wacht gedraaid tijdens de Kerstdagen. Het gevolg van het rood-geel-groene bloed dat door mijn aderen stroomt.” Ook in de periode Zierikzee was het raak. “Ieder jaar hebben we in Limburg carnaval gevierd.”

Vreemde combinatie overigens, postzegels verzamelen en feest vieren. Doorgaans verwacht je filatelisten niet voorop in de polonaise. Postzegels verzamelen heeft een stoffig imago. Brull bestrijdt dit: “Postzegels en verzamelaars van postzegels zijn dol op carnaval. Een mooie carnaval of een mooie carnavalspostzegel krijgt van mij het predicaat gelikt.”

Bij de tentoonstelling presenteert Brull, met gepaste trots, het boek Postzegels vieren ook carnaval. Het is een fraai boekwerk van maar liefst 164 paginas, verdeeld in diverse themas. In elk geval staat de gehele tentoonstellingverzameling erin afgedrukt. “Een uniek boek voor niet alleen Nederland maar ook voor Duitsland en België. Dat geldt ook voor de tentoonstelling.”

De tentoonstelling van Brulls postzegelcollectie in bibliotheek Eygeslhoven duurt tot en met 20 februari. Meer info over het boek en de tentoonstelling kan je krijgen bij Al Brull

Bron: de Weekkrant – Limburg

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

  • Albert Haan op 15 januari 2010 om 16:52

    Allaaf, ons lid van de EKPV.
    De verzameling is op uitnodiging van de EKPV te zien in september op de EUROPHILA een verenigingstentoonstelling in Zweden.
    Alwaar ook de verzameling van Wolfgang Andrée, Karl May, en de verzameling Groszy opdrukken van Albert Haan te zien zijn.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)