Postzegel 'Winterlandschap met schaatsers' voor Wim Pijbes - Postzegelblog

Postzegel ‘Winterlandschap met schaatsers’ voor Wim Pijbes

6

Gisteren werd de eerste postzegel “Winterlandschap met schaatsers” aan Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum door Katja Veen, manager Consumentenmarkt van TNT Post, overhandigd. Op de postzegel is een gedeelte te zien van het schilderij “Winterland met schaatsers” van Hendrick Avercamp. De overhandiging vond plaats op de ijsbaan naast het Rijksmuseum in Amsterdam.

Talrijke Nederlandse kunstenaars hebben zich in het verleden laten inspireren door de winter, lente, zomer en herfst met prachtige kunstwerken tot gevolg. In samenwerking met het Rijksmuseum geeft TNT Post nu een postzegelserie uit om deze bijzondere kunstwerken onder de aandacht te brengen.

postzegel-winterlandschappen

Winterlandschap met schaatsers is geschilderd door Hendrick Avercamp, de bekendste schilder van ‘Hollandse’ winterlandschappen. Momenteel is er in het Rijksmuseum een overzichtstentoonstelling te zien van Hendrick Avercamp.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (6) Schrijf een reactie

 • Robert op 15 januari 2010 om 10:27

  Die Pijbes heeft echte Noren aan, zoals het hoort. Echt Hollands. Leuke foto, trouwens.

 • Rein op 15 januari 2010 om 11:32

  Is dit nu een postzegel uitgegeven door TNTPost????

  Of moeten we nog honderd jaar verder om een NVPH er van te overtuigen dat dit een persoonlijke postzegel was uitgegeven op instigatie van Hendrick Avercamp die helaas zelf was verhinderd bij de presentatie…. En aangezien ook de KNBF er niet bij was zullen we deze zegels ook het eerstvolgende millenium niet mogen aanschouwen op tentoonstellingen …

 • Robert op 15 januari 2010 om 13:13

  Wat ik jammer vind, is dat kader met ‘Nederland 44 eurocent’ erop. Een mooi schilderij komt ’t best tot zijn recht in een subtiele lijst, toch? Ik weet: het is de huisstijl van de Persoonlijke Postzegel, maar het wringt wel… Althans, dat is mijn mening

 • Reintejdevos op 15 januari 2010 om 13:45

  Juist Robert,

  en daarom is dat geen persoonlijke postzegel maar een low-budget uitgave van TNTPost – je moet ergens op bezuinigen en als dat al een klein beetje kan op de vaste kaders van al je postzegels???!!!

 • paul op 16 januari 2010 om 16:37

  De velrand van het eerste vel van deze nieuwe abonnementsserie is in een eigen stijl vormgegeven, anders dan eerdere serie-uitgaven. Elementen op de velrand zijn naam van de schilder, naam van het schilderij, titel van de serie, logo Rijksmuseum, logo TNT Post, productbarcode.
  De velrand is als het ware in tweeën gedeeld: links grijs met wit uitgespaarde tekst, rechts wit met zwarte teksten.

 • ojkwats op 12 juli 2011 om 12:44

  Beste Lia,

  ben 2 nu 2 blokken tegen gekomen op deze blog uit de serie: De vier Jaargetijden en vraag mij af; waarom er geen enig info bekend is over: druk (Jessp en Refaka?) of………..? diep of offset en tanding??? De gewone emissie word wel geheel omschreven!! Bij catcom. heeft geen nut, (kunnen zelfs de gewone emissies niet omschrijven dan alleen financiële aspect)

  Het blok Donald Duck, Wk voetbalboekje………..??

  Wie weet antwoorden…….,DANK DANK DANK

  Jacob

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)