Alderney herdenkt schepper Sherlock Holmes - Postzegelblog

Alderney herdenkt schepper Sherlock Holmes

3

sherlock-holmes-alderney-stampDe 150e geboortedag van de schepper van Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle (1859-1930), heeft Alderney 29 oktober herdacht met de uitgifte van zes zegels (36p, 43p, 51p, 54p, 56p en 77p) waarop het verhaal wordt verbeeld van Sherlock Holmes and the Curious Bull.

sherlock-holmes-alderney-stamps

De kerstzegels van Guernsey, die 29 oktober verschenen, zijn wel bijzonder. Niet alleen qua aantal, maar ook qua afbeeldingen, kerken. Van die twaalf zijn er zes van 31p. Op de zegels: Castel Church (31p), St John’s Church (31p), St Martin’s Church (31p), St Peter Port Church (31p), St Sampson’s Church (31p), Torteval Church (31p), St Mathew’s Church (36p), St Saviour’s Church (43p), Forest Church (51p), St Andrew’s Church (54p), Vale Church (56p) en St Peter’s Church (77p).

guernsey-christmas-stamps

Nog even terug naar 16 september, toen de SEPAC-zegel van Guernsey werd uitgegeven. Deze maakt deel uit van een serie van zes zegels waarop kustlandschappen. Achtereenvolgens: Jerbourg Point (36p), Vazon Bay (43p), op de SEPAC-zegel van 51p Saints Bay Moorings, Le Jaonnet Bay (54p), Rocquaine Bay (56p) en Bordeaux Harbour (77p).
sepac-guernsey-stamps-2009

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Alderney KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.