Jaap Drupsteen over muziek - Postzegelblog

Jaap Drupsteen over muziek

0

piano-jan-drupsteen-nvph-1333De ontwerper die dit zei was Jaap Drupsteen naar aanleiding van zijn piaono-ontwerp voor de Europa-CEPT-postzegels in 1985. Het thema was ‘Muziek’. Dit thema werd mede ingegeven door een in het Europees Parlement aangenomen resolutie om 1985 uit te roepen tot Europees Jaar van de Muziek. De aanleiding hiertoe was dat 300 jaar geleden George Friedrich Händel, Johann Sebastian Bach en Domenico Scarlatti werden geboren.

‘De overweging’, aldus Jaap Drupsteen, ‘lag ten grondslag aan de keuze van het beeld op de postzegel. Een klavier als decoratief element in de hoek van de zegel geplaatst, overgaand in een geheel leeg vlak, als symbool voor de niet zichtbare klanken die nog in het verschiet liggen. De warme kleuren die voor het toetsenbord liggen, zou men kunnen zien als symbool voor de creatieve energie van de componist zelf, die hem drijft tot de onbekende volgende klanken.’

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)