Eiland Man herdenkt scheepsramp voor kust - Postzegelblog

Eiland Man herdenkt scheepsramp voor kust

0

EllanVannin-isle-man-stampHonderd jaar geleden, op 3 december 1909, om vijf over half zeven in de ochtend, verging op weg naar Liverpool, het vrachtschip Ellan Vannin in een zware storm (windkracht 11). Vijftien passagiers en 21 bemanningsleden kwamen om in de woeste zee. Nog altijd wordt deze ramp bezongen en 1 oktober herdacht het Eiland Man deze ramp postaal met een velletje, waarin twee zegels van 1,50 pond.

Op de ene kapitein James Teare, op de andere de Ellan Vannin in de haven van Ramsey. Rechts op het velletje een reddingsboei met op de rand Ellan Vannin en Douglas, in het hart een kaart van Man.

EllanVannin-isle-man-stamps

De jaarlijkse kerstzegels van Man, zes stuks (30p, 33p, 56p, 62p, 81p en 90p), met op alle kerstmannen, verschenen 20 oktober.

FatherChristmas-isle-man-stamps

NB. De eerstvolgende Man-emissie komt 12 januari onder de titel ’The Spirit of Man’ (lifestyle en cultureel erfgoed).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel