Blue Boy Alexandrië - Postmeesterzegel uit 1846 - Postzegelblog

Blue Boy Alexandrië – Postmeesterzegel uit 1846

0

rariteitenzegelDe zegel waar we naar vroegen in de eerste prijsvraag is de “Blue Boy van Alexandria”. Deze postzegel  is een postmeesterzegel en dateert  uit 1846 (Virginia, USA). Door de invoering van de Postwet in 1845 was het mogelijk geworden dat directeuren van postinstellingen zelf postzegels lieten vervaardigen voor de uitgaande post van hun eigen kantoor. Hiermee konden ze hun eigen inkomsten wat opkrikken. Vele postmeesters in Amerika hebben dus dit soort zegels uitgegeven.

De postzegels staan ook bekend “postmaster’s provisionals” en vormen de allereerste postzegels in de Verenigde Staten. Hiervan zijn er 11 in de Scott catalogus opgenomen, alle uit plaatsen aan de oostkust van de Verenigde Staten, met uitzondering van de stad St. Louis.

postmeesterzegel-alexandria

Ze werden ook uitgegeven in de stad Alexandria (Virginia), waar ronde zegels van 5 cent werden gedrukt op vaalbruin papier. Het betreft eenvoudig zetwerk, een cirkel van 40 asterisken met daarin de tekst “Alexandria Post Office PAID 5”. Van deze bruine zegels bestaan slechts zes exemplaren

Bron: www.postkoets.nl

Gratis online postzegelcatalogusNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)