Pro-Juventutezegels in teken van belangrijkste diensten - Postzegelblog

Pro-Juventutezegels in teken van belangrijkste diensten

0

marke100_briefmarkenDe traditionele Zwitserse Pro-Juvantutezegels die 20 november aan de loketten zijn gekomen, staan geheel in het teken van de belangrijkste diensten waar deze stichting al een eeuw voor staat, zoals zorg, hulplijnen en het regelen van vakanties. De diensten worden in beeld gebracht door mensfiguren in silhouet. Waarden: 2 x 85+40 en 2 x 100+50; ook in een boekje: 3 sets.

Op 20 november werden ook de kerstzegel in roulatie gebracht (85 rp, een kerstmuts, 100 rp, een dennenboom en 130 rp, een kerstpakje) alsmede zegels ter gelegenheid van de Olympische Winterspelen in Vancouver (100 rp, bobslee) en de Paralympics (130 rp, een skiër).

helvetia-weihnachten-stampsswiss-post-olympic-games

Voor 13 december staat een mooi velletje gepland gewijd aan de Dag van de Postzegel, die van 11 tot 13 december in Bulle/Fribourg wordt gehouden. Op het velletje, met daarin een zegel van 85 rp, het uit de 13e eeuw daterende kasteel Gruyères. Ook een nostalgische postkaart.

NB. De eerstvolgende en eerste emissie 2010 staat voor 12 januari gepland: een eeuw Carnaval comité in Basel, drie 100 rp-zegels met de Spalentor, het raadhuis en de Münster.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Zwitserland KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel