Kerstbalstempel voor decemberpostzegels - Postzegelblog

Kerstbalstempel voor decemberpostzegels

2

Kersttbal-stempelDe Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie heeft dit jaar een stempel aangevraagd voor de stempeling van hun maximumkaarten die voorzien zijn van de nieuwe decemberpostzegels die 17 november zijn verschenen. Kenmerken van de stempels die de vereniging aanvraagt, zijn dat ze moeten passen bij de bijbehorende postzegels en daarop is het ontwerp ook gebaseerd.

In de afbeelding van het stempel zijn de kenmerken te zien die te maken hebben met de decemberzegels. Zo zien we een kerstbal met in de kwadranten soortgelijke elementen zoals we die op de zegels waarnemen. De plaats Winterswijk spreekt voor zich en verduidelijkt hiermee de periode van het jaar waar de uitgifte voor bedoeld is. December (en met name kerst) valt in de winter.

Maximumkaart-kerstboom

Voor geïnteresseerden is het mogelijk om een afdruk van dit stempel te verkrijgen. De voorwaarden zijn dat u filatelistisch materiaal kunt laten stempelen.Verder moet u een voldoende gefrankeerde en geadresseerde retourenvelop bijsluiten. Stukken ter stempeling kunt u tot 30 december zenden aan R. van der Leeden, Laan van Meerdervoort 870, 2564 AS DEN HAAG.

Maximumkaart-poes-kerstboom

Van oudsher biedt de vereniging steun en gastvrijheid aan:
A) Verzamelaars van kinderpostzegels
B) Verzamelaars van maximumkaarten

Naast twee bijeenkomsten per jaar vindt er gerichte voorlichting en informatie plaats door middel van het verenigingsblad “BULLETIN” dat vier maal per jaar verschijnt. De bijeenkomsten vinden plaats in het centraal gelegen Utrecht waar de leden in staat worden gesteld om te ruilen of via de veiling hun verzameling uit te breiden. Schriftelijke biedingen behoren overigens ook tot de mogelijkheden.

De actieve vereniging geeft ook catalogi uit op het gebied van:

  1. Kinder- en Zomerbedankkaarten;
  2. Maximumkaarten; en
  3. Prentbriefkaarten ‘Voor het Kind’. De maximumkaarten-catalogus is zeer attractief en zojuist geheel opnieuw bewerkt.

Voor de maximafilisten bestaat er een uitstekend draaiende nieuwtjesdienst. Voor verdere inlichtingen over het lidmaatschap van deze vereniging kunt u een gratis informatiefolder aanvragen bij de secretaris:

de heer W. Verbeek,
Oranjepoldererf 6,
2807 NE Gouda.
wvhb_13@hetnet.nl

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Kees Verhulst werkt in het dagelijks leven voor de Rijksoverheid. Zijn interesse binnen de filatelie gaat met name uit naar de moderne poststempels vanaf circa 1980.

Tags bij dit artikel

Reacties (2) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)