Persoonlijke Postzegels 2010 Waddenvereniging - Postzegelblog

Persoonlijke Postzegels 2010 Waddenvereniging

57

De Waddenzee is één van de grootste wetlands op aarde. Miljoenen vogels vinden er voedsel en rust op hun trektochten. Voor vissen en schelpdieren is de Waddenzee een essentieel voedsel- en kraamgebied, en er leven veel zeehonden. Voor de mens is het een gebied om te genieten van rust en ruimte. Vanwege het unieke karakter van dit landschap heeft het UNESCO Werelderfgoed Comité de Waddenzee op 26 juni 2009 bijgeschreven op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vanaf 12 januari 2010 zal er een speciale persoonlijke postzegel voor uitgegeven worden.

Doordat het gebied op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst is, krijgt dit gebied een status die vergelijkbaar is met die van andere beroemde natuurwonderen op de Werelderfgoedlijst, zoals de Grand Canyon in de Verenigde Staten en de Great Barrier Rif in Australië. De UNESCO geeft hiermee aan dat de Waddenzee zó’n grote natuurwaarde heeft voor de wereld dat deze behouden moet blijven.

De Waddenvereniging kwam op het idee om een postzegel te maken die is gewijd aan deze belangrijke gebeurtenis, door middel van de Persoonlijke Postzegel van TNT Post. Daarnaast viert de Waddenvereniging in 2010 haar 45-jarig bestaan. TNT Post draagt bij aan de feestvreugde door deze postzegel uit te geven als nieuwe ingevulde versie van de Persoonlijke Postzegel.

waddenvereniging-persoonlijke-postzegels

De Waddenvereniging doet er alles aan om de bijzondere waarden van de Waddenzee te behouden voor huidige en toekomstige generaties. Als kernwaarden noemt de Waddenvereniging: rust, ruimte en natuurlijke rijkdom. De beslissing door de UNESCO om de Waddenzee op de Werelderfgoedlijst bij te schrijven, is een enorme opsteker voor iedereen die de waarde inziet van dit bijzondere landschap. De beslissing zal zeker bijdragen aan de groeiende belangstelling voor de Waddenzee en zal het besef doen groeien van de noodzaak van een duurzaam gebruik van het gebied.

waddenvereniging-persoonlijke-postzegelvelletjePostzegelontwerp

De afbeelding voor de postzegel is in opdracht van de Waddenvereniging ontworpen door bureau BBK/Door Vriendschap Sterker. Op de afbeelding zijn de silhouetten te zien van een vijftal Waddenzeebewoners: de zeehond, zeebaars, strandkrab, mossel en eidereend. De silhouetten hebben afwisselend de kleuren donkerblauw en rood: de kleuren van het logo van de Waddenvereniging, dat ook in de afbeelding is opgenomen. Vrijwel bovenaan is de tekst ‘Waddenzee Werelderfgoed’ te zien. Bijna onderaan staat ’45 jaar Waddenvereniging’. De herhaling van de verschillende silhouetten in de afbeelding kan worden beschouwd als een uitdrukking van de rijkdom aan leven in de Waddenzee, die mede dankzij 45 jaar beschermend werk van de Waddenvereniging nog steeds bestaat. Ooit was er namelijk een plan voor de inpoldering van de Waddenzee.

Met de Persoonlijke Postzegel kan iedereen een eigen postzegel maken, via www.tntpost.nl. Sinds oktober 2009 is er een nieuwe, derde variant (III) van de Persoonlijke Postzegel. Bijzonder hieraan is allereerst de vierkante vorm. Verreweg de meeste postzegels zijn namelijk rechthoekig met lange en korte zijden. De vierkante vorm van de Persoonlijke Postzegel sluit goed aan bij veelgebruikte onderwerpen, zoals een portret.

Postzegelontwerper

Het nieuwe kader van de Persoonlijke Postzegel is ontworpen door Dennis Koot. “De ontwerper van de Persoonlijke Postzegel is natuurlijk vooral de gebruiker. Veruit het grootste deel van de oppervlakte van de postzegels is dan ook voor de gebruiker om in te vullen. Ik heb, zeg maar, de lijst van het schilderij gemaakt. Maar het gaat uiteraard om het schilderij zelf, om het beeld dat de klant op zijn postzegel plaatst.”

Verkoop en geldigheid

De postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij de Collect Club in Groningen, via de Onlinewinkel op www.tntpost.nl/collectclub en bij de reguliere verkooppunten. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.

Bron: TNT Post

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels UNESCONieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (57) Schrijf een reactie

 • Jan1964 op 9 december 2009 om 09:35

  Weer iets dat ik niet op mijn brieven wil plakken.

 • toon op 9 december 2009 om 10:27

  Deze zegel wil ik graag op mijn brieven plakken, het liefst zelfs nog naar het buitenland. Zo kun je een stukje NATUUR eens onder de aandacht brengen. Prima zegel!

 • Jan1964 op 9 december 2009 om 10:30

  Waar blijven trouwens de persoonlijke postzegels voor het buitenland ?

 • JHA op 9 december 2009 om 10:34

  Toch aardig, een nieuw beeldalfabet op postzegels. Weer eens wat anders.
  De zin of onzin van zo’n ontwerp? Geen idee.

 • Jan1964 op 9 december 2009 om 10:34

  Trouwens, Filatelie heeft zijn thuispagina veranderd. Tegenwoordig heet het De Filatelie. Gelukkig hebben we postzegelblog nog.

 • dolores op 9 december 2009 om 10:56

  Ik vind ‘m ook best apart. Wel weer een beetje extreem, het ene jaar hebben we de meest geraffineerde ontwerpen, nu lijkt alles wel terug te zijn gedraaid naar moderne eenvoud.

 • O J Kwats op 9 december 2009 om 11:39

  ’t lijkt een zelfklevende of……..,vergis ik mij

 • toon op 9 december 2009 om 11:47

  inderdaad, hij wordt zelfklevend,
  meer details op
  https://collectclub.tntpost.nl/pages/content/s2/pzn+waddenvereniging.aspx

 • O J Kwats op 9 december 2009 om 13:30

  Dank Toon voor deze hint!

 • O J Kwats op 9 december 2009 om 13:31

  Hallo Dolores, long time no see……

 • Bate Hylkema op 9 december 2009 om 14:16

  JHA vraagt zich vertwijfelt af: “Zin of onzin van zo’n ontwerp? Geen idee.” Hierop kan een bijzonder positief antwoord gegeven worden: “Het heeft wel degelijk zin dat er met een postzegel aandacht wordt gevraagd voor het belang van de Waddenzee.
  De manier waarop dit gestalte heeft gekregen is buitengewoon aantrekkelijk én aansprekend. Volgende week hoop ik u hierover met redenen omkleed nader te informeren. Een subliem uitgevoerde postzegelafbeelding. Hulde!”

 • JHA op 9 december 2009 om 15:09

  @Bate
  Ik blijf toch maar gewoon een (filatelistische) Cultuur Barbaar.

 • dolores op 10 december 2009 om 08:00

  Hallo OJ Kwats! tZijn en beetje chaotische tijden hier, ben toch blij dat ik deze zegel niet gemist heb! ;-)

  Overigens was de vorige Waddenserie wel heel mooi!

 • Rein op 10 december 2009 om 14:09

  Even voor de goede orde – dit is GEEN persoonlijke zegel mnaar een achterdeur-uitgifte [staat die in het jaar-programma?] met een vast kader zoals in oktober de Dag van de Postzegel.

  Oop het blokje staat een aanvang verkoop dattum, een prioductbarcode +61805 en een artikelnummer 300011 [?] geheel in de lijn van de gewone geplande uitgiften van TNTPost! Staat niet in het jaar-programma (in januari alleen zegels op 5 januari) en daarmee is dit en achterdeur-uitgifte tenzij er ingebroken wordt op het emissie-programma [de zuiderburen doen hier nooit moeilijk over en komen gewoon met emissie 05A als er iets tussen de emissie 04 en 05 gaat komen ;) ]

  Onze voorbeeldige NVPH zal dit zegelblok wel weer mijden als de pest en ook onze thematische verzamelaars zullen dit zegel nooit in hun tentoonstellings verzameling de “Wadden naar de Kladden….” kunnen opnemen. Lang leve de Bond!

 • JHA op 10 december 2009 om 14:55

  @Rein
  Wat nu Rein? Zal de NVPH handelaar deze zegels gaan mijden?
  Kost wel omzet. De NVPH catalogus, tja, ….. da’s wat anders!

 • Rein op 10 december 2009 om 15:17

  @Jaap

  wordt zo’n (on)persoonlijk ding toch een splijtzwam??? :)

 • Emilio op 10 december 2009 om 22:59

  @Rein,

  Al dan niet vanwege jouw reactie hierboven, maar vanavond staat dit velletje zegels wel degelijk in het TNT uitgifteprogramma 2010 vermeld.

  Zie http://collectclub.tntpost.nl/pages/futureproducts.aspx

 • Emilio op 10 december 2009 om 23:08

  Nog even over het emissieprogramma …

  Je rept hierboven over nieuwe zegels op 5/1, maar die staan niet in het uitgifteprogramma op de TNT site. Welke zegels zijn dat dan?

  NB
  De priority tarieven wijzigen in 2010 niet. Is al bekend of TNT de huidige hangblokjes blijft voeren?

  Alvast bedankt voor de reactie!

 • JHA op 11 december 2009 om 09:47

  @Emilio Als ik het goed heb bedgrepen, is de Beatrix 0,74 ook nu ook met open kleerhanger hangoog verschenen. Even wachten, wat de postbode komt brengen. Het tarieven boekje 2010 is gewoon te downloaden van de TNT Post site.

 • dolores op 11 december 2009 om 12:06

  ja daar baal ik dus wel van. Ik hopen dat het blauwe kader een persoonlijke postzegel zou worden. Lekker verwarrend ja.

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 11 december 2009 om 13:08

  Dolores volgens mij niet balen. Het blauwe kader wordt ook een persoonlijke postzegel… maar ergens in het voorjaar pas. TNT Post heeft nog geen specifieke datum. Dus nog even geduld.

 • dolores op 11 december 2009 om 14:37

  Oooh! Dank je Lia voor de info!

 • willem hogendoorn op 11 december 2009 om 18:10

  Volgens mij heeft TNT het credo:
  “Geen (uitgifte)beleid is ook (uitgifte)beleid”.

 • O J Kwats op 11 december 2009 om 19:18

  Hoi Dolores,

  beaam, deze a.k. zegel “Aardig” aanwezig is, qua uiting!Die mooie kader in ’n ander kleur, ook best olijk zou zijn geweest! Trouwens…., begon wel jouw energetische enthousiasme “Koekje erbij” te missen, je zult, waarschijnlijk ?, druk met de toren zijn………

 • JHA op 12 december 2009 om 17:36

  Recentelijk is ook de Beatrix 44 cent met elipstanding en klerenhanger oog gesignaleerd.
  Verder ziet het er naar naar uit dat alle Hanngblokjes en -mailers in 2010 worden vervangen door exemplaren met met nieuwe afbeeldingen, dus geen tariefverhoging, maar nieuwe kaftjes, Zo blijf je de mensen bezig houden,…..

 • aadb op 12 december 2009 om 22:36

  JHA inderdaad daar voor zijn wij op aard .Het wordt anders zo,n saaie boel .

 • Emilio op 12 december 2009 om 23:16

  “Verder ziet het er naar naar uit dat alle Hanngblokjes en -mailers in 2010 worden vervangen door exemplaren met met nieuwe afbeeldingen, dus geen tariefverhoging, maar nieuwe kaftjes”

  @Jaap, waar heb je deze info vandaan en hoe betrouwbaar is die

  Emile

  vanwaar heb je de

 • Emilio op 12 december 2009 om 23:19

  Sorry voor de rommelige entry hierboven. Er ging wat mis .. :-). Ben wel erg benieuwd of de info van Jaap juist is!

 • Ton op 13 december 2009 om 09:38

  dat krijg je met die kadertjes de typgrafie past totaal niet bij de afbeelding jammer het had zo mooi kunnen zijn de Waddenvereniging krijgt mijn inziens een afgelikte boterham

 • JHA op 13 december 2009 om 15:30

  @Emilio
  Deze informatie over de nieuwe hangblokjes en mailers is zeer betrouwbaar. Ik heb gisteren tijdens een bijeenkomst dummy exemplaren in mijn handen gehad. Het is dus gewoon feitelijke waarneming.

 • Emilio op 13 december 2009 om 16:06

  @Jaap, dank voor je reactie …

  Je hebt het hierboven over ALLE blokjes en mailers. Dus de speciale (liefde, baby, groen, priority…) en ook alle lopende Beatrix blokjes???

  En de slitanding en hangogen in die versies?

  Emile

 • JHA op 13 december 2009 om 17:58

  @Emilio
  Liefde, rouw en baby is mij niet specifiek opgevallen. Masar de overige wel. Ga maar alvast sparen. Ik weet helaas, nog, niet de datum.

 • O J Kwats op 13 december 2009 om 20:40

  @Emilio

  Liefde, groen en priority zijn al verkrijgbaar sedert eind/begin september/oktober

 • Johan op 14 december 2009 om 22:05

  @ Emilio,

  De schaphangkaartjes die je onder ogen en in handen gehad hebt, betreffen zeer waarschijnlijk materiaal dat is gebruikt in de pilotstores in Zuid Holland van eind juni tot eind september. Een enkele slimmerik heeft dat materiaal te pakken gekregen (in strijd met de regels van TNT Post) en weer (tegen grove betaling?) van de hand gedaan aan een onwetende opkoper en die laatste maakt er vervolgens hele verhalen van, niet gehinderd door enige deskundigheid. En zo komen de leugens in de wereld. Dat is m.i. dus geen enkele steekhoudende indicatie voor vervanging van basismatetriaal.

  Wel was er op het tijdens de Postex verspreide emissieprogramma voor 5 januari een uitgave gepland voor priorityblokjes binnen en buiten Europa. Daaruit kun je afleiden dat er kennelijk een nieuw blokje wordt uitgegeven. Dat de tarieven gelijk blijven voor buitenland tarieven en dat ook het standaard tarief binnen Europa gehandhaafd blijft, valt op te maken uit de tarievenlijsten voor 2010.

 • dolores op 15 december 2009 om 06:28

  @Lia, een vraagje tusssendoor…ik zoek nogal eens wat op om als link door te zenden naar mensen (over de hele wereld heen jaja ;-)) maar de zoekfunctie is nogal klein. Hoop dat ik nu niet zeikerig klink, kan die zonder al teveel moeite ietsjes groter?

 • Lia op 15 december 2009 om 07:51

  @Dolores, er wordt gewerkt aan een nieuwe lay-out van de Postzegelblog. Ik neem je vraag mee!

  En niks zeikerigs aan hoor, gewoon gebruikersgemak :-)

 • dolores op 15 december 2009 om 09:21

  He,leuk! Dank je Lia :-)

 • Jan1964 op 15 december 2009 om 18:52

  Leuke advertenties hier ;-) Zien we die ook in de nieuwe layout ?

  Geen postzegels met Ruys
  Gratis frankeermachine proberen. Ervaar het voordeel.
  http://www.ruys.nl

 • aadb op 7 januari 2010 om 18:25

  In een tijd van bezuinigen en proberen een beetje te sparen ,komt TNT als eerste met een knappe prijsverhoging en wel met de postzegelmapjes .. Betaalde men eerst 0,50 cent meer nu is de beer los met een meerprijs van 1 euro .De prijs staat voor het eerst op de achterzijde van het mapje vermeld .Nummer 407 is een totaal ander mapje dan waar we aangewent zijn geraakt .In een enquette een tijdje terug werd gevraagd of de mapjes anders moesten worden . Mijn antwoord was even simpel laten zoals het is lijkt mij het beste .De albums en schoenendozen zijn er op ingericht dus waarom veranderen ! Nu ze zijn toch veranderd, de zegels zie je niet meer aan de buitenkant ,het hoesje is verdwenen en wil je het spul opbergen dan moet je de boel omvouwen .Met andere woorden een slechte zaak wat in ieder geval een reden kan zijn voor de verzamelaar om en de prijsverhoging en het anders ingedeelde mapje niet te accepteren ,maar je weet het natuurlijk nooit met die verzamelaar . (zie aanbieding prikbord)

 • aadb op 9 januari 2010 om 12:37

  Weinig reaktie op de verandering van het pzm en de prijsverhoging met 0,50 .

 • Emile op 9 januari 2010 om 13:29

  Nou vooruit … :-)

  @Aad, waar zijn deze nieuwe mapjes te zien? Op de Collectclub site kan ik ze niet vinden.

 • aadb op 9 januari 2010 om 14:23

  OP het prikbord

 • Marc37 op 9 januari 2010 om 16:58

  Op het bewuste velletje staat rechtsonder
  Aanvang verkoop: 12 Januari 2009.
  Nou, ik heb het bewuste velletje vanmiddag bij de ReadShop gekocht. En het zijn zelfklevende postzegels. Maar ze mogen eigenlijk toch niet worden verkocht? Jullie reactie graag.

 • Emile op 9 januari 2010 om 17:08

  Zo snel mogelijk op een envelop plakken en op de bus doen naar jezelf (of naar mij:-)), zodat je een afstempeling voor 12/1 krijgt!!

 • Marc37 op 9 januari 2010 om 22:59

  Emile, ik heb uw adres niet. En dus kan ik ik niets naar u toe sturen.

 • Emile op 9 januari 2010 om 23:09

  @Marc37, als je mij serieus morgen een zegel toe wil sturen, zodat deze een pre afstempeling krijgt, laten we dan de hulp van Lia inroepen …

  @Lia, wil jij svp mijn adresgegevens naar Marc37 doorsturen?

  Ik heb je al een mailtje gestuurd.

  Allebei alvast reuze bedankt!!

  Emile

 • Lia op 10 januari 2010 om 07:42

  @Emile & Marc, doe ik!

 • aadb op 10 januari 2010 om 11:19

  Postagenten Bruna.s en meer verkoop punten ,maken geen punt van datum .Wanneer de zegels binnen zijn denk men direkt aan verkopen ook al staat het erop . Dit is van alle tijden en niks nieuws . Ik heb een kennis en daar een vriend van die zijn moeder werkte bij een z.g agentschap die stempelde het hele jaar met het zelfde dagtekenstempel ,omdat tnt verzuimde snel en ander stempel televeren want de zijne was niet meer te veranderen .En natuurlijk is het aardig om een stempel afdruk te hebben ,maar uniek is het niet ,integenstelling tot de jaren 1852/19 zoveel .

 • aadb op 12 januari 2010 om 11:35

  Tsjonge jonge weinig reaktie op die totaal andere postzegel mapjes met die prijsverhoging van 0,50 .

 • JHA op 12 januari 2010 om 11:41

  @Aad B
  Het lijkt mij weinig zinvol om een reactie te geven op onzinnige en niet ter zake doende op- en aanmerkingen

 • aadb op 12 januari 2010 om 11:51

  JHA@ en u spreekt voor de afnemers van postzegelmapjes die bij deze prijsverhoging en het veranderen van indeling ,totaal niet op de hoogte zijn gesteld en straks hun abonnement met automatische afschrijving toegestuurd krijgen. Prima misschien is er nog een vaccature vrij bij tnt want deze mensen hebben ze nodig .

 • aadb op 12 januari 2010 om 12:00

  JHA @ ben u de gene die in een winkel het g.o.h. mag aanhoren van de mensen die dit niet willen ,ben u de gene die een voorraad mapjes voor zijn klanten heeft staan ,klanten die 1 tot 2 x per jaar komen en het niet willen .Ben u de gene die klanten moet opbellen of ze een en ander niet willen en er niets van begrijpen !!kom kom beste JHA verplaats je is in de mensen achter de telefoon die straks de klachten mogen opvangen ,omdat een stelletje eigenheimers der eigen gang maar gaan zonder enige inspraak met de afnemers .

 • paul op 12 januari 2010 om 12:57

  wie weet hier meer van
  ik ben in het bezit van de ledenpas van de NBFV daar staat op vermeld dat het geldig is tot 31-12-2009 krijg je automatisch een nieuwe pas?

 • JHA op 12 januari 2010 om 13:23

  @Aad B
  Het stelt mij teleur, dat gij persoonlijke dingen niet kunt scheiden van Zakelijke argumenten. Maar ja, da’s oud nieuws. Neen ik ben ben niet, zoals gij, professioneel met postzegels bezig.

 • JHA op 12 januari 2010 om 13:25

  @Paul
  DE geldigheid vsan de NBFV pas is met een jaar verlengd. Ze zijn bij de KNBF bezig met een nieuw exemplaar, die tzt via de aangesloten verenigingen zal wrden verspreid.

 • aadb op 12 januari 2010 om 13:33

  JHA ach zakelijke argumenten daar komt tnt wel achter als ze de omzet dramatisch zullen zien zakken ,ondanks de prijsverhoging ..En zakelijk en persoonlijk liggen in elkaars verlengde.
  Dit is de zoveelste misser van tnt
  kost afnemers van dit produkt (zakelijk) en een hoop goh (persoonlijk) duidelijke scheiding zou ik zeggen .

 • Emilio op 15 januari 2010 om 08:19

  @Marc37, nog bedankt voor je kaartje met pre uitgifte afgestempelde waddenzegel. De datum van afstempeling is 10.1.10. Mooie datum toch ?!

  @Lia, jij bedankt voor je bemiddelende rol …

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)