Speciale Sinterklaasdienstregeling - Postzegelblog

Speciale Sinterklaasdienstregeling

3

In 1930 waren er speciaal voor Sinterklaas aparte dienstvoorschriften voor de treinconducteurs. Op deze manier moest ophoping van pakketten voorkomen worden. Wie weet heeft pakketpost ook een Sinterklaasregeling. Het is in elk geval leuk om te zien welke regels er in 1930 waren.

Sinterklaas-4

Sinterklaas-dienst1

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
HistorischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

René Hillesum is eigenaar van René Hillesum Filatelie">René Hillesum Filatelie in Zwijndrecht

Tags bij dit artikel

Reacties (3) Schrijf een reactie

 • toon op 5 december 2009 om 13:29

  Wel grappig, ja, die reglementen. Veel topografisch inzicht hadden ze toen nog niet, want om paketten te versturen van Rotterdam naar Zeeland wordt de voorkeur gegeven aan verzending via de lijn Arnhem-Venlo dan wel Utrecht-Boxtel. En dan????? Is zeker meer dan 100 kilometer omweg hoor!

 • René Hillesum op 5 december 2009 om 13:46

  De post kijkt naar de regeltjes en de -in hun ogen- meest efficiënte wijze van verzending. Niet per definitie dus naar de kortste afstand of de -wat logisch lijkt- kortste route.
  Zo had ik in mijn afgelopen veiling een adreskaart uit 1957 verzonden uit Putte in Noord-Brabant (letterlijk op de grens met België)naar Antwerpen. Over de weg een afstand van 20km. De kaart werd echter eerst naar Roosendaal verzonden -per auto, want een treinverbinding is er niet-, hetgeen al een grotere afstand is dan van Putte naar Antwerpen! Vervolgens van Roosendaal via Essen (aan de Belgische kant van de grens naar Antwerpen. Er zijn ongetwijfeld gekkere voorbeelden te vinden! Wie volgt……

 • Jos van den Bosch op 5 december 2009 om 15:38

  René,
  wat dacht je van 2009? Een brief van Klimmen naar Aken (Dld), hooguit 15 km! Die gaat eerst naar ’s Hertogenbosch en dan doet hij er nog eens 8 dagen over om (met de postkoets?, nee die zou sneller zijn geweest)in Aken te komen. Dat is nog eens efficiëntie! Ik durf niet te denken wat er met Sinterklaaskadootjes zou gebeuren. Jij verzendt ze t.g.v. Sinterklaas en zij krijgen ze met kerst. Waar de post tegenwoordig toch niet allemaal rekening mee houdt!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)