Noorse kerstzegels: Mooie kerstversieringen - Postzegelblog

Noorse kerstzegels: Mooie kerstversieringen

0

noorwegen-kerstzegel-appel-2009De Kerstzegels 2009 van Noorwegen symboliseren kerstversieren en op de achtergrond zien we de woorden uit twee verschillende kerstliederen.  Ze zijn ontworpen door Madeleine Mortensen. Kerst vieren met een versierde boom als belangrijk ‘centrum’ was van oorsprong een Duitse, protestantse gewoonte, die verspreid werd in de 19de en 20ste eeuw naar andere delen van de wereld.

De eerste kerstbomen werden gezien in Noorwegen in de eerste helft van de 19e eeuw, maar waren niet gewoon in particuliere woningen tot de volgende eeuw. De eerste decoraties waren taarten, appels, suikergoed en papieren bloemen.

noorwegen-kerstzegels-2009Het werd een traditie in de Kerk te laten de versieringen symboliseren de verschillende onderdelen van het kerstverhaal. Kaarsen symboliseren Jezus, het Licht van de wereld, terwijl glitter stralen van de sterren komen. Ballen verbeelden de aarde, terwijl de ketens staan voor broederschap en saamhorigheid. De ontwerpen op de postzegels zijn een ster en een appel. De ster, meestal aan de top van de boom, vertegenwoordigt de kerst ster die scheen boven de stal in Bethlehem. De appel is bedoeld om ons te herinneren aan de Tuin van Eden en de daaropvolgende val van de mens uit de gratie …

Uitgiftekenmerken:
Design: Madeleine Mortensen
Postzegelwaarde: A-Priority domestic (NOK 8.00) x 2
Oplage: 1 250 000 boekjes met elk 10 postzegels
Drukkerij: Koninklijke Joh. Enschedé, Netherlands.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Noorwegen KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)