Zelfportretten op zijn Rembrandts - Postzegelblog

Zelfportretten op zijn Rembrandts

3

ton-sandig2Het blijft tot de verbeelding spreken. Jezelf op een postzegel mogen zetten. Beeldend kunstenaar Ton Sandig maakte daarvan wel iets heel bijzonders. Hij schilderde zichzelf op een postzegel, maar dan met zelfportretten die gebaseerd zijn op etsen van Rembrandt uit de periode 1630 ‘zelfportret met verbaasde blik’ tot en met 1642 ‘zelfportret met baret en schilderskiel’.

De postzegels – voor het gefingeerde land ‘Rhijnlandt’ – zijn vervaardigd op geprepareerd paneel in acrcyl en kleurpotlood, formaat 66 x 91 cm en hebben waarden van € 1 tot en met € 5. De serie is sinds 14 november te bezichtigen in zijn atelier en woonhuis: Jan van Arkelweg 43 te Achterveld. Hier is een permanente verkoop-expositie is ingericht. Open op alle dagen van de week, na telefonische afspraak 0342-452300.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
RembrandtNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (3) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)