Het Sacramentsaltaar, Museumwijk, treinen, braille en FSPL - Postzegelblog

Het Sacramentsaltaar, Museumwijk, treinen, braille en FSPL

0

rogier-van-der-weijden-postzegelIn België is de opening van de museumsite ’M’ in Leuven gevierd met de tentoonstelling ’Rogier van der Weyden 1400/1464-De Passie van de Meester’. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling heeft België 21 september een zegel in het binnenland 2-tarief (€ 1,18) uitgegeven met een detail van de triptiek ’Het Sacramentsaltaar’. Ook vijf zegels in een geïllustreerd velletje.

In Brussel heeft de Kunstberg ook de benaming Museumwijk, want de culturele veelzijdigheid is er troef. In de wijk tref je op wandelafstand van elkaar musea, paleizen en bibliotheken aan. Met een nostalgische kijk op deze wijk gaf De Post 21 september een velletje met tien zegels in het binnenland 1-tarief (€ 0,59) uit met het Algemeen Rijksarchief, het Square Brussels Meeting Centre, het Paleis voor Schone Kunsten of Bozar, het Koninklijk Belgisch Filmarchief, het BELvuemuseum, het Muziekinstrumentenmuseum of MIM, de Kerk Sint-Jacob-op-de-Koudenberg, de Protestantse Kapel, de Koninklijke Bibliotheek van België, de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en het Voormalig Paleis van Brussel.

kunstberg-belgie-postzegel

Verzamelaars van thema ’treinen, beroemde personen, zegels op zegels en landschappen’ kunnen sinds 16 september bij Luxemburg terecht. Op 4 oktober 1859 werd de spoorlijn Luxemburg-Metz in gebruik genomen. Het 150-jarig bestaan van deze lijn werd herdacht met de uitgifte van drie zegels met moderne en oude locs, waarden 0,50, 1,00 en 3,00 €;

trein-luxemburg-2009trein-luxemburg-1-2009trein-luxemburg-3-2009

aan de 200e geboortedag van Louis Braille (1809-1852) werd een portretzegel van 0,90 € gewijd;

Braille-luxemburg

het 75-jarig bestaan van de Bond van Postzegelverzamelaars (FSPL, Fédérations des Sociétés Philatéliques du Grand-Duché de Luxembourg) werd gememoreerd met de presentatie van een velletje met twee zegels in waarden van 0,50 en 0,70 €, op de linker zegel de donkergroene 5 fr.-zegel met de ’poort van de drie torens’ uitgegeven op 30 augustus 1934 en op de rechter zegel de poort zoals die er nu uitziet; tot slot een 0,70 €-zegel in het kader van de gemeenschappelijke SEPAC-emissie met daarop het slot van Vianden.

fslp

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België SpoorwegenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel