Liechtenstein: geperforeerde zelfklevende zegels - Postzegelblog

Liechtenstein: geperforeerde zelfklevende zegels

4

vlindersLiechtenstein gaf 7 september vier zegels uit met daarop vlinders. Op zich is dat natuurlijk niets bijzonders, want ik denk dat ik heel lang moet zoeken om een land te vinden dat nog nooit in zijn postale geschiedenis een vlinderserie heeft uitgegeven, het is zelfs mogelijk dat ik zo’n land helemaal niet vind. De Liechtensteinse vlinderset is echter wel iets heel bijzonders: het is een wereldprimeur.

In Liechtenstein zijn ze er namelijk na twee jaar voorbereiding in geslaagd zelfklevende zegels te ontwikkelen met een echte perforatie; de zegels laten zich zonder moeite uit velletjes halen.

Voor Liechtenstein zelf is het nog iets bijzonders. Voor het eerst sedert de invoering van Liechtensteinse postzegels in 1912 zijn de zegels compleet in Liechtenstein ontwikkeld, van ontwerp, druk tot perforatie is het ’Made in Liechtenstein’. Worden de nieuwe zegels goed ontvangen dan zal dat betekenen dat in de toekomst alle permanente zelfklevende zegels geperforeerd zullen worden. De bijzondere zegels blijven echter, zo verzekert de Liechtensteinse Post, gegomd.

vlinders-pers-postzegels

Op de zegels die 7 september verschenen staan de volgende vlinders: knollenwitje, Pieris rapae (0,85 fr.), apollovlinder, Parnassius apollo (1,00), het dambordje, Melannargia galathea (1,30) en admiraalsvlinder, Vanessa atalanta (2,00 fr.).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Liechtenstein VlindersNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.