Stempel met ijsvogel voor Limphilex - Postzegelblog

Stempel met ijsvogel voor Limphilex

0

Op 6, 7 en 8 november wordt in Gemeenschapshuis ‘Op d’r Plats’ in de Houtstraat 25 te Klimmen voor de 39e keer de beurs Limphilex georganiseerd. Het thema is dit jaar “500 jaar schutters en ijsvogels”. Voor deze gelegenheid is 20 oktober bekend geworden dat Birza Design uit Deventer een bijzonder poststempel ontworpen heeft met de afbeelding van een ijsvogel.

Het toont het ijsvogeltje zittend op een takje. De prooi in de bek, kijkende naar de tekst die aan de linkerkant van het stempel staat. Op deze wijze krijg je een speciale enveloppe waarop alle ijsvogeltjes de zelfde richting uitkijken en dat geeft een krachtig effect.

Natuurlijk is er ook weer een persoonlijke postzegel beschikbaar met een ijsvogeltje, uitgegeven door de Klimmense Philatelistenvereniging ’t Fakteurke Mergelland. Op de achtergrond zien we de De Sint Remigiuskerk.

IJsvogel_pers_postzWaar kennen we de ijsvogel nog meer van?

Onze Zuiderburen hebben jaren geleden in de beroemde serie “vogels van André Buzin” een postzegel uitgegeven van 8 Franc met de afbeelding van een ijsvogel.
IJsvogel_8 Franc

Ook komt de ijsvogel voor op een ansichtkaart. Voor deze kaart werd een foto gebruikt van F.F. Hazelhoff. Ik weet niet of deze kaart nog verkrijgbaar is. Altijd leuk voor de maximafilatelisten om een maximumkaart te maken met de persoonlijke postzegel en gestempeld met het bijzondere poststempel.

IJsvogel_kaart

En we kennen de ijsvogel van het allerlaatste bankbiljet dat de Nederlandsche Bank in 1997 heeft uitgegeven toen we nog met guldens konden betalen. Het watermerk van dit bankbiljet was een ijsvogel.

10guldenbiljet

Dit 10-guldenbiljet heette dan ook “IJsvogel”. Wie goede ogen heeft, kan zelfs op het biljet een gedicht waarnemen dat over dit beroemde vogeltje gaat. Zijn uw ogen van mindere kwaliteit, dan kunt u ook een loep gebruiken. Dit bankbiljet is trouwens nog tot 2032 in te leveren voor een tegenwaarde van € 4,54.

Daarnaast besteden ook onze Oosterburen aandacht aan de IJsvogel met twee bijzondere poststempels. In Duitsland is de IJsvogel de vogel van het jaar 2009.

Beckum_Eisvogel_071109Neubrandenburg_Eisvogel_251009

De speciale enveloppe zal te koop worden aangeboden tijdens de Limphiliex-tentoonstelling die op 6, 7 en 8 november plaats vindt in het gemeenschapshuis ‘Op d’r Plats’ in Klimmen. Op deze enveloppe kan men naast de persoonlijke postzegel met het ijsvogeltje ook nog het zegel van de schutterij plakken waarop de ‘koningsvogel’ wordt afgebeeld. Het stempel draagt overigens de naamplaats ‘Klimmen’ , een naamplaats die tegenwoordig nooit meer op een stempel van TNT te vinden is daar er geen enkel postagentschap in het dorp te vinden is, een unieke, misschien laatste kans, om een echte afstempeling met ‘Klimmen’ erop te krijgen.

LimphilexIn de verkoop kost het velletje met ijsvogeltjes t.g.v. de 39e Limphilex € 7,50. De opbrengsten zijn ter ondersteuning van onze Limphilex. De speciale enveloppe met uniek stempel en met dit zegel kost € 3,50.+ € 1,00 verzendkosten. U kunt ook de enveloppe beplakken met het schutterijzegel of beiden. De catalogus kost in de verkoop € 5,00 en toegezonden € 7,50. U kunt dit alles (postzegel alleen maar per velletje) bestellen door overmaking van X x € 7,50 op rek.nr. RABO Bank: 12.59.04.495 (BIC:RABO NL 2U – IBAN:NL 22 RABO 0125 90 44 95) plus € 1,00 porto voor 1 of 2 velletjes of € 1,50 voor méér dan 2 velletjes! → Vergeet niet het gewenste èn uw naam en adres te vermelden! Losse verkoop bij de entree van de tentoonstelling of bij het servicepunt van Albert Heijn / Scheepers Hulsberg of aan de bestuurstafel op de verenigingsavond te Klimmen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels



Nieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Kees Verhulst werkt in het dagelijks leven voor de Rijksoverheid. Zijn interesse binnen de filatelie gaat met name uit naar de moderne poststempels vanaf circa 1980.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)