Belgisch stripmuseum vierde 20-jarig bestaan - Postzegelblog

Belgisch stripmuseum vierde 20-jarig bestaan

0

stripmuseum2Het is allemaal thema/motief wat BELGIË 5 oktober in roulatie heeft gebracht: bomen, strips, miniatuurtreinen, een Chinese draak en de heilige pater Damiaan. De bomenset, een velletje met vijf zegels in he4t binnenlandtarief 2 (of € 1,18) is gewijd aan het Zoniënwoud, ook wel de groene long van Brussel genoemd. Op de zegels een grove den, een beuk, een berk, een lork en een eik.

Met meer dan 700 stripauteurs is België het land met de hoogste concentratie striptekenaars per vierkante kilometer. Meer dan 60.000 titels in 25 talen zijn van de tekenaars van toen en nu ondergebracht in het Belgische stripmuseum, dat zijn 20-jarig bestaan heeft gevierd. Ter gelegenheid daarvan verscheen een velletje met een zegel in het buitenland 1-tarief (of € 1,05), waarop vele bekende stripfiguren een trap afdalen. NB. Er werden ook vier (gele) briefkaarten uitgegeven met stripfiguren: De Rode Ridder, Bollie en Billie, Clifton en Bob Morane.

stripmuseum

Onder de titel ’De trein in het klein’ verscheen eveneens 5 oktober een velletje (tien zegels in het bunnenland 1-tarief, of € 0,59) met daarop miniatuurtreinen, voor het merendeel Märklintreinen uit de afgelopen zestig jaar; ook twee houten speelgoedtreintjes.

treinen-2009

Blijven over: een boekje met tien identiek zelfklevende zegels met een Chinese draak (binnenland 1-tarief) ter gelegenheid van Europalia,China; en een portretzegel (buitenland 1-tarief, of € 0,90) van pater Damiaan, die, zoals gemeld, 11 oktober heilig is verklaard; ook vijf identieke zegels in een velletje en een souvenirenvelop.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
BelgiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel