Westland en druiven centraal op postzegeltentoonstelling/-beurs - Postzegelblog

Westland en druiven centraal op postzegeltentoonstelling/-beurs

78

Ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van Postzegelvereniging Monster, afdeling van de Nederlandsche Vereeniging van Postzegel verzamelaars (NVPV), wordt op zaterdag 31 oktober 2009 van 09.00 tot 17.00 uur een tentoonstelling annex beurs gehouden in de congresruimte van themapark De Westlandse Druif in Monster.

Het doel van de tentoonstelling is de filatelie in alle vormen meer bekendheid te geven en de naamsbekendheid van Postzegelvereniging Monster te vergroten. De wens is om hierdoor wat meer leden te krijgen en om (weer) een jeugdafdeling op te richten.

In de unieke ambiance van het themapark wordt de tentoonstelling gehouden met onder meer de thema’s: Westland en druiven. De tentoonstelling wordt om 10.00 uur officieel geopend door de loco-burgemeester van gemeente Westland, de heer A.W. Meijer. De locatie is ‘De Westlandse Druif’, Vlotlaan 535, 2681 TW Monster. Bij het themapark is voldoende gratis parkeergelegenheid. De toegang tot de tentoonstelling is gratis.

Onderdelen van de postzegeltentoonstelling/-beurs:

 • Kaders met postzegels van druiven en van Westlandgerelateerde onderwerpen;
 • Posthistorie van Westland in het algemeen, Monster in het bijzonder;
 • Presentatie van het boek t.g.v. 55 jaar Postzegelvereniging Monster, op dit boek kan worden ingetekend;
 • Jeugdhoek met een miljoen postzegels waaruit de jeugd een envelopje vol mag uitzoeken;
 • Taxatie van postzegelverzamelingen door een beëdigd taxateur;
 • Tafels met (semi)handelaren;
 • Verkoop van (persoonlijke) zegelvelletjes a € 6,60 van Postzegelvereniging Monster en van themapark De Westlandse druif.

westlandse-druiven-mosterDe tentoonstelling is mede mogelijk door financiële medewerking van VSB-fonds Westland. Dit fonds heeft Postzegelvereniging Monster naar aanleiding van het initiatief voor de tentoonstelling genomineerd voor De Glazen Pluim 2009. Postzegelvereniging Monster doet er alles aan om deze nominatie waar te maken.

Voor nadere informatie over de tentoonstelling, de velletjes Persoonlijke Postzegels en Postzegelvereniging Monster kunt u contact opnemen met de secretaris van postzegelvereniging Monster, N.J.(Klaas) Keijzer, telefoon 0174 – 24 17 40, of e-mail  nkeijzer(at)kabelfoon.nl

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
ThematischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (78) Schrijf een reactie

 • Johan S op 22 oktober 2009 om 23:43

  Velletjes persoonlijke postzegels worden steeds vaker uitgegeven bij exposities en beurzen. Ook de thema’s van deze velletjes worden steeds veelzijdiger en boeiender. Dat maakt het verzamelen van persoonlijke postzegels steeds leuker en spannender.

  Voor mensen diemeer over Persoonlijke Postzegels willen weten (want in de catalogi vindt je er praktisch niets over terug) is er sinds 16 oktober 2009 de Specialistenclub Persoonlijke Postzegels. Inschrijving is mogelijk via ppz2009@live.nl. Via dit emailadres is ook aanvullende informatie op te vragen.

 • Erik Boeré op 23 oktober 2009 om 12:01

  Op http://www.catawiki.nl vindt je steeds meer persoonlijke postzegels terug. Het zou misschien een goed idee zijn voor de nieuwe verereniging op met Catawiki samen te werken. Catawiki biedt een fantastisch platform om een ‘eigen’ online catalogus te publiceren en de persoonlijke zegels vast te leggen, te kopen en verkopen. Bovendiem komt het verzamelgebied onder de aandacht van veel verzamelaars van zowel postzegels als thema’s.

 • Johan S op 23 oktober 2009 om 14:07

  @ Eric Boere,

  Bedankt voor de suggestie. Ik heb echter catawiki bekeken en op mij komt het bijzonder chaotisch en ongestructureerd over. De persoonlijke postzegels als zodanig krijgen daarbij ook geen enkele (structurele) aandacht. Als je niet weet wat er op dat gebied allemaal is, raak je op deze site helemaal het spoor bijster.
  Op zich is deze site een leuk initiatief, maar de structuur is voor het realiseren van specifieke aandacht voor en verbreden van kennis over persoonlijke postzegels als zodanig m.i. niet geschikt.

 • Erik Boeré op 23 oktober 2009 om 16:14

  @Johan
  De persoonlijke postzegels is een nieuw gebied en het is logisch dat er nog naar een vorm van catalogiseren hiervoor moet worden gezocht. Ik heb daarom de nieuwe vereniging op dit gebied voorgesteld te overleggen over een structuur. We kunnen dat in deze fase wel zelf aan gaan brengen, maar het lijkt me voor alle partijen beter dat eea vooraf afgestemd gaat worden. In deze vereniging zitten de deskundigen die hier goed vorm aan kunnen geven. Catawiki biedt in ieder geval een technisch zeer goed platform om dit uit te werken en trekt een half jaar nadat de postzegels geintroduceerd zijn enorm veel bezoekers.

 • Erik Boeré op 23 oktober 2009 om 16:16

  Ik bedoel natuurlijk: “de postzegels OP CATAWIKI geintroduceerd zijn…

 • Erik Boeré op 23 oktober 2009 om 16:24

  ..ik wil hier nog asn toevoegen dat op Catawiki onlangs in de striprubriek content links zijn geïntroduceerd. Via deze links krijg je dus meer informatie over een bepaald object. Dit kan een externe link (naar bijv. een partnersite) zijn of het kan een link zijn naar de informatie die een gebruiker heeft toegevoegd. Met haast 5.000 bezoekers per dag en duizende geregistreerde bezoekers zal dit ongetwijfeld snel groeien.
  deze content links zullen ook bij de postzegels worden geintroduceerd.
  In deze content links kan dus alle overige informatie, achtergronden enz. getoond worden. Dit kan leiden tot een ongekend groot filatelistisch ‘kennisnet’. Ik hoor vaak gemopper over catalogi die incompleet zijn.
  Grijp nu uw kans- bouw op catawiki samen de grootste, meest uitgebreide en technisch zeer geavanceerde catalogus, voor de hokjesvullers, voor de thematicus, voor de specialist, en bereik niet alleen het kleine kringetje om u heen maar de hele wereld….

 • Johan S op 23 oktober 2009 om 21:05

  @Eric Boere,

  Begrijp ik het goed? : “enkele duizende(n) geregistreerde bezoekers” en “bereik niet het kleine kringetje om u heen, maar de hele wereld”.

  De overige 6 miljard minus 2 duizend is stormenderwijs bezig CATAWIKI te ontdekken en een registratie aan te vragen?

  Grootste en meest uitgebreide is m.i. niet maatgevend. Het gaat er in de eerste plaats om dat de kwaliteit van een systeem of structuur (bijvoorbeeld van een catalogus) goed is. Dat wil zeggen systematisch juist en logisch, begrijpelijk, inzichtelijk. Vanaf dat vertrekpunt kun je vervolgens verder bouwen. Als je eerst heel veel op een ongestructureerde hoop veegt, dan helpt er geen uitzoeken of structureren meer aan. Het is uitzichtloos voor gebruikers en demotiverend en om moedeloos van te worden voor bewerkers.

  Voor mensen die eens wat plaatjes van wat persoonlijke postzegels willen zien is het leuk om door te bladeren. Als je veel meer wilt zien, eventueel wilt kopen en (gratis) heel veel informatie over persoonlijke postzegels wilt vergaren, dan kun je ook terecht bij http://www.postman600.eu. Iets minder registraties en bezoekers maar omgekeerd evenredig veel structuur en informatie.

 • Erik Boeré op 23 oktober 2009 om 22:15

  @Johan
  Ïk volg jouw professionele commerciëele activiteiten op ebay en ik snap best dat het lastig voor je is dat er nu een goed voor ieder toegankelijk verkooplatform gaat ontstaan. Anders kan ik het zo resoluut weigeren van een uitgestoken hand (ik neem tenminste aan dat je mijn posts zorgvuldig hebt gelezen) niet verklaren. Jammer. We vinden zeker wel andere partijen dit overigens maar zeer kleine onderdeel van catawiki deskundig onder hun hoede zullen gaan nemen.

 • Johan S op 23 oktober 2009 om 22:58

  @Erik Boere

  Ik heb slechts een persoonlijk en zakelijk oordeel gegeven over de mogelijkheden van CATAWIKI in relatie tot het in kaart brengen van het verzamelgebied van de persoonlijke postzegels.

  Mijns inziens is een zakelijke discussie gebaseerd op inhoudelijke argumenten de beste wijze om zaken helder te krijgen.

  De laatste reactie van Erik Boere gaat aan die inhoudelijke argumenten geheel voorbij en betrekt daar andere volstrekt irrelevante kwesties bij en slaat daarbij de plank wat de feiten betreft volledig mis. Jammer, maar het is kennelijk niet anders. Pogingen tot inhoudelijke discussies dwalen zo af tot hetzij prietpraat, hetzij tot ander onnozel geneuzel en/of emotionele reacties die ook nog eens nergens op gebaseerd zijn.

 • Rein op 23 oktober 2009 om 23:10

  @Erik en Johan

  Wat ik even snel van Catawiki heb gezien – en dat niet alleen de postzegels maar ook de grammofoon-platen, strips en boeken en de bankbiljetten – is dat er wel degelijk structuur in zit!

  Het uitgangspunt is een (prijs)lijst voor verzamelaars (kopers en verkopers) van te verzamelen items met enkele kwaliteitsaspecten en enkele beschrijvingspunten.

  Per verzamelsoort is een lijst van zulke aspecten en punten opgezet. Eventuele kritiek van mijn kant zou gaan over de beperkte en inconsistente cq inconsequente opzet van die lijst. Zoals die nu is kan ik er niets mee….

  Constructief zou zijn om een suggestie ter verbetering van die lijst te geven. Je kunt je af vragen op een diepgang die daar bij hoort niet parels voor de zwijnen is.

  Als ik grammofoonplaten zoek van de Rolling Stones vind ik mogelijk wat ik zoek of niet. Ik ben immers niet direct geinteresseerd in alle mogelijke persingen van “Let’s spend the night together” , maar bij postzegels daarentegen wel degelijk en nog 100 stapjes dieper :)

 • Rein op 23 oktober 2009 om 23:13

  Voorbeeld:

  Catalogus gegevens
  CataWiki Nummer: 481735
  Type: Postzegels
  Catawiki Postzegelnummer:
  Titel: UITGAVE E.K.P.V. WMC 2009
  Nominale waarde: 0,44
  Land / Gebied: Nederland
  Jaar: 2009
  Serie: 2008 Persoonlijke Postzegel Dynamitica
  Kleur:
  Gebruikstype: Persoonlijke postzegel
  Soort: Zegel
  Emissie soort:
  Thema’s / Motief:
  Geografische thema’s:
  Personen thema’s:
  Afgebeeld op zegel:
  Michel nummer:
  Yvert nummer:
  Scott nummer:
  Stanley Gibbons nummer:
  Serie-volgnummer: 537061
  Serie-volgnummer toev.:
  Volgnummer in serie:
  Ontwerper:
  Tanding:
  Watermerk:
  Luminescentie:
  Druktechniek:
  Papiersoort:
  Gom:
  Oplage: 500
  DAVO / SG albumpagina:
  Importa albumpagina:
  Leuchtturm albumpagina:
  Afmetingen / diameter:
  Bijzonderheden:
  Invoerdatum: 15-05-2009 12:23:09
  Ingevoerd door: 1Comicworld
  Laatst gewijzigd op: 28-09-2009 06:47:16
  Laatst gewijzigd door: stampy

  Wijzigen item

  *************

  Ik mis het NVPH-nummer!!??? En wat Dynamitica te maken met het Wereld Muziek Concours????

  Schoenmaker blijf bij je kippen!

 • aadb op 24 oktober 2009 om 00:08

  Ja heren catawiki staat nog in zijn bekende kinderschoenen.Wat kan je verwachten in een paar maanden .Als voorbeeld eens een kijkje nemen bij de grammofoonplaten ,en vol verbazing heb ik een dure plaat in mijn verzameling beatles . Nooit geweten maar door catawiki gaat er een nieuwe wereld voor je open . Het uitgeven van een catalogus persoonlijke zegels is alleen nog mogelijk via een database waar een ieder zijn gecontroleerd inbreng kan hebben .Ik zou het toejuichen als JS zijn info aan catawiki doorgeeft een nog veel groter bereik en voor concurentie hoeft hij niet te vrezen ,zijn inmiddels uitgebreide kennis en voorraad hebben nu ook al een autoriteit in verzamelland .

 • Rein op 24 oktober 2009 om 00:28

  @Aad

  Weest even objectief!

  Welke info valt op welke plaats in dit rijtje – zie 2 posts hierboven!?

  En natuurlijk heb je een dure Beatles plaat als je hem maar nooit hebt gedraaid, want daar staat of valt de prijs mee!!! Grijs is als die persoonlijke postzegel waar de tandjes van zijn afgefreesd! Meegeven met het chemisch afval…

 • O J Kwats op 24 oktober 2009 om 01:59

  @Eric Boerè

  Druktechniek NN
  Tanding NN
  Ontwerper(s) NN
  Fluor – Fosfor – Gwp – wr NN
  Volledige data uitgifte (deels)NN

  p.s.Michel, Stanley, catcom???

 • O J Kwats op 24 oktober 2009 om 02:07

  Schouw ook eens;http://www.galeoptix.nl/fila/nl_bl156.htm Peel& Stick, Hang and Sell and Track and Trace products. Kant en klare moderne postzegelmaaltijd!!

 • Rein op 24 oktober 2009 om 02:19

  http://www.galeoptix.nl/fila/nl_pers.htm

 • Rein op 24 oktober 2009 om 02:22

  Vorig jaar:

  http://www.galeoptix.nl/fila/nl_p_hm.htm

  Ook dit jaar weer Hallmark zegels!

  Even scannen en dan zijn ze er weer!

 • Rein op 24 oktober 2009 om 02:25

  En hoe breng ik mijn Hallmarks bij Catawiki onder????

  Allicht heeft AadB ze al ingebracht???

 • erik boeré op 24 oktober 2009 om 10:45

  @Rein
  We hebben de mogelijkheid tijdelijk geblokkeerd- maar normaal is het mogelijk om correcties en aanvullingen op de database van catawiki te doen. deze worden dan door een beheerder bekrachtigd. Inplaats dus van te mopperen over fouten kun je actief meehelpen deze te corrigeren of missende informatie aan te vullen. Het is nu eenmaal niet mogelijk om 1 persoon een wereldcatalogus te laten maken en bij bijv. bij elke zegel van Peru de drukrichting, papierglans, gomvariant en aantal stippen in de Peruaanse vlag te laten bepalen. De meeste verzamelaars (vooral de thematische) zijn gebaat bij een snelle brede opzet van de basisinformatie. Daarna kunnen specialisten die dat interessant vinden in de diepte gaan. Klachten over het ontbreken van een goede zeer gespecialiseerde catalogus- zoals vaak door Rein geuit- werden vroeger standaard door mij beantwoord met :”maak er dan zelf één”. Nu is dat niet eenvoudig, en als je er één realiseert dan moet je ook de gebruikers zien te krijgen. Nu hebben we met Catawiki een platform waarmee iedereen zo’n catalogus realiseren kan, een catalogus die ook binnen de korstste keren door veel mensen gebruikt wordt en het ‘gekat’begint opnieuw. Komop, Rein stop dat oeverloze geklaag, JIJ hebt de know-how, JIJ vind het belangrijk dat elk puntje en gomstreepje in kaart wordt gebracht, wees dan eens constructief! Betreffende het NVPH nummer houden wij ons braaf aan de richtlijnen voor het gebruik hiervan van de NVPH. Dat wil zeggen dat we het nummer publiceren zodra een zegel aangeboden wordt en dat het verdwijnt als er geen aanbod is. 97% van de zegels en series wordt inmiddels op Catawiki aangeboden, er ontbreken vooral een paar dure nummers en losse zegels uit de laatste periode, maar http://www.catawiki.nl groeit zo snel dat dat ook snel genummerd kan worden.

 • erik boeré op 24 oktober 2009 om 11:11

  @Rein
  Ik denk dat je niet moet vergeten dat de 122.000 zegels die nu in Catawiki staan in enkele maanden toegevoegd zijn, en dat er in deze periode al veel structuur is aangebracht.(gelukkig onderken je wel dat er structuur is) Aan een catalogus valt altijd wat te verbeteren en uit te breiden. Er zijn ook (gelukkig!) in de filatelie veel nieuwe ontwikkelingen die even moeten bezinken voordat ze in een systeem kunnen worden onder gebracht. Voordat ik actief was binnen Catawiki ontbrak hier en daar de structuur en homogeniteit, maar daar is in zeer korte tijd al veel aan verbeterd. De persoonlijke zegels hebben we duidelijker gescheiden van de rest van de database maar moeten (dat geef ik grif toe) beter worden ingedeeld. Of, laat ik het anders zeggen, ik heb me in dit kleine deelgebied van de filatelie nog niet voldoende verdiept om de indeling te maken en het staat niet het hoogst op het lijstje (ook ik heb maar 18 uur per etmaal om te werken). Nog beter zou het zijn als specialisten deze groep zegels zouden gaan beheren. Dat is uiteindelijk de bedoeling van Catawiki.
  Nooit eerder was er zo’n fantastisch (en straks ook inyternationaal)platform waarom we de gezamenlijke kennis samen kunnen brengen en delen.
  Nooit eerder ontstond de mogelijheid om 1.200 verschillende thematische catalogi in boekvorm te bestellen. Wat we nu hebben is het begin van een nieuwe ontwikkeling- en het lijkt me veel leuker daaraan mee te werken dan daar voortdurend tegenaan te blijven schoppen.

 • Rein op 24 oktober 2009 om 12:08

  @Erik

  Je leest me niet goed! Ik schop niet aan tegen het principe van CataWiki. Voor een bepaalde doelgroep is die prima! De opzet is voor mij als grammofoonplaten verzamelaar diep genoeg op zoek naar Byrds of Fairport Convention!

  Vergeet even mij geschop en geklaag over de NVPH want dat blijf ik doen zo lang daar niets verander!

  Wat CataWiki betreft denk ik – en zo regentesk ben ik als dat ik anti-authoritair ben ;) – dat het voor de postzegelverzamelaar een pracht uitkomst is, maar voor de filatelist een specialisatie nodig heeft die CataWiki te boven gaat.

  Kijk een naar het verzamelgebied Belgische Barcode Blasters, b.v.:

  http://www.galeoptix.nl/fila/blg_bcl1.htm

  Een flinke groep Belgen (en enkele Nederlanders) is al sinds 2002 bezig deze te inventariseren naar kantoor/postpunt en uit te splitsen naar type afdruk en papier en logo.

  We hebben nu net 3 series zo goed als afgerond met elk zo’n 5.000 verzamel-items….. Het beheer van zo’n database kan niet met CataWiki – Jean Pierre Claus en Lucien Vanhecke zouden een 10-voud van de 18 uur per dag nodig hebben ….

 • Rein op 24 oktober 2009 om 12:21

  @Erik

  ik heb het zeer geapprecieerd dat je me in een vroeg stadium hebt aangeboden om mee te denken met CataWiki en ik heb toen geschreven:

  —Oorspronkelijk bericht—–
  Van: Rein [mailto:dziewon@xs4all.nl]
  Verzonden: woensdag 8 juli 2009 10:01
  Aan: Erik Boeré
  Onderwerp: Re: Supercatalogus Nederlands

  Erik,

  leuk idee en ik zal er eerst beter naar moeten kijken om te zien of het
  voor mij zou werken. Ik maak ook geen gebruik van catalogi op CD’s omdat
  ik allang een beetje van het database idee ben afgestapt. Ooit
  beroepsmatig bezig geweest om alles in genormaliseerde databases te
  stoppen van patientengegevens [ook al eind jaren 70 leeft het idee van een
  electronisch patientendossier]. Sindsdien ben ik meer gaan zien in een
  tekst-database waarin alles op “woorden” is terug te vinden. Het idee van
  hypertekst [en HTML e.d.] bevalt me nog steeds.

  Ik heb geen behoefte (meer) om uit een database te kunnen halen hoeveel
  nierpatienten er met zelfmoordneigingen er rondlopen in Nederland en
  evenmin om te weten of mijn verzameling koninginnezegels meer waard is dan
  mijn cijfer-zegels

  groetjes, Rein

 • Rein op 24 oktober 2009 om 12:38

  Wat ik al eerder zei: nog een kwestie van scannen ;)

  http://www.galeoptix.nl/fila/nl_pb092.htm

 • erik boeré op 24 oktober 2009 om 13:27

  @Rein
  We zijn het misschien meer met elkaar eens dan je uit de discussie kunt afleiden. Ik heb grote bewondering voor jouw haast wetenschappelijke benadering van de postzegel en de kennis die je op het gebied van druktechniek hebt. We zullen bij Catawiki een zeker evenwicht moeten vinden. Ik denk dat we (vooral door het toevoegen van contentlinks) de inhoud op allerlei ewijzen kunnen verdiepen. Er zijn inderdaad zaken die lastig in een database te vatten zijn. Op het moment dat je structuur probeert te maken zijn er toch altijd weer uitzonderingen. Binnen de NVPH cataloguscommissie doen we vaak een poging door structuur maar wordt dit soms door nieuwe ontwikkelingen achterhaald. De hele discussie blokken versus velletjes is daar een voorbeeld van. Daarom dat catawiki ook naast de database gaat werken met contentlinks, waar zaken in kunnen worden opgenomen die de database toelichten en/of niet in een database gevat kunnen worden.
  Ik zou me kunnen voorstellen dat we bij de voorbeelden die jij geeft doorlinken naar de relevante pagina’s. de verzamelaar die dan dit soort diepgang zoekt kan het vinden. Dat kan druktechnische zaken omvatten maar ook bijvoorbeeld de aschtergronden van een e,missie of iets meer over de zegelontwerper. Het probleem blijft alleen dat dit soort gespecialiseerde sites staan of vallen bij het werk van enkelen, en dat -om wat voor reden dan ook, en uiteindelijk zijn wij ook nog eens sterfelijk- de site plots op houdt te bestaan en de informatie dan verloren kan gaan. Het idee van een filatelistisch kennisnet met een wwarborg dat de informatie beschikbaar is en blijft- en de mogelijkheid dat de informatie door meederen wordt bijgewerkt- is dan zo gek nog niet en misschien dat jij- en enkele andere partijen- ook wilt bijdragen aan het realiseren hiervan.

 • Rein op 24 oktober 2009 om 13:39

  @Erik

  Het punt continuiteit na het verscheiden van de auteur is een hekel discussiepunt. Ik heb daar op de newsgroups een verwijt van diefstal op de hals gehaald door voor te stellen de Czesƚaw Sƚania site veilig te stellen voordat na de dood van de maker door het niet meer betalen van de provider de site als bijna geheel was verdwenen.

  Nee, de wens van de overledene was [?] het overdragen aan een Deense Bond van Thematische verzamelaars die zich daar over nog moest buigen hoe en wannneer…

  Het zou wat Nederlandse sites betreft misschien een actiepunt zijn van de KNBF (Bibliotheek) om schaduw-bestanden aan te leggen. In overleg uiteraard met de auteurs.

 • aadb op 24 oktober 2009 om 14:05

  Catawiki is dus tot nu toe de mooiste vinding om een en ander uit tezoeken .Een Beatle plaat met nr …… geperst in ….. waarde …
  wat wil een mens nog meer .Kom ik op de rommelmarkt een stripboek tegen ff catawikije in plaats van googlen en hup binnen enkele seconden ben ik op de hoogte van vul maar in . Geweldig fantastisch daar zijn geen woorden voor .Een juiste bijdrage van Rein en JS zouden persoonlijke zegels voor het grote publiek dan nog toegankelijker maken.Dat het nu nog een rommeltje is op catawiki (door mijn eigen inbreng zal zich wel oplossen door meer ervaring op te doen ) Wat voor de een simpel lijkt is voor de ander een probleem ,maar zo zit het hele leven elkaar …. Waar blijft de persoonlijke catawiki postzegel (hahha)

 • erik boeré op 24 oktober 2009 om 14:12

  @Rein
  En het is natuurlijk niet alleen het verscheiden van de auteur, maar bijvoorbeeld ook verlies in interesse. Vaak zie je ook dat sites naar verloop van tijd niet meer actueel worden gehouden en dan uiteindelijk verdwijnen. Het is overihgens niet alleen het probleem van internet- In de cataloguscommissie van de NVPH komt regelmatig het punt op tafel dat van sommige deelgebieden (meestal klassiek) de kennis er niet meer is (of degenen met de kennis deze niet willen delen). Je zou op dit punt met een aantal partijen misschien een goed plan kunnen maken: de KNBF kan daar een rol in spelen, maar ook Filatelie, het Postzegelblog (dat toch ook een redelijk inzicht geeft in allerlei discussies die gevoerd zijn en achtergronden van emissie toelicht), het Museum voor Communicatie en ook Catawiki- en er zijn mogelijk nog wat andere partijen bij te betrekken.

 • erik boeré op 24 oktober 2009 om 14:24

  @Aad
  Leuk te horen, Aad. en wat jij noemt is misschien een belangrijk punt: je kwam er voor postzegels, je vindt er ook LP’s en stripboeken. Je kunt je andersom ook voorstellen dat iemand die Disney figuren verzamelt er Disney postzegels ontdekt en de Elvis fan die zijn collectie LP’s in catawiki vast legt, ontdekt dat er ook postzegels van zijn of haar idool zijn. Catawiki bestaat net een jaar, lijst nu al meer dan 500.000 items en is volop in ontwikkeling- qua inhoud- (er worden meer dan 1.000 objecten dagelijks toegevoegd) maar ook qua mogelijkheden. Er zijn drie man die er fulltime aan bouwen- met voldoende passie voor en inzicht in verzamelen om er iets moois en unieks van te maken.

 • Lars op 24 oktober 2009 om 16:11

  Is MSN misschien iets voor jullie? ;)

 • erik boeré op 24 oktober 2009 om 16:53

  @Lars
  Als de discussie een onderonsje zou zijn zou je volledige gelijk hebben, maar ik denk dat deze discussie wel enige bredere relevantie heeft. Het vormen van een geintegreerd filatelistisch kennisnet lijkt mij een zeer zinvol onderwerp. Of dit de juiste thread is is wel de vraag- maar het is binnen dit forum volgens mij niet mogelijk zelf een topic te beginnen en/of van de bestaande thread af te splitsen.

 • O J Kwats op 24 oktober 2009 om 16:54

  @Eric Boerè

  door specialisme te onthouden c.q. de catcom voort te zetten (in opgezette site), onthoudt catcom ook de basis c.q. verval in postzegels. Basisprincipes stimuleren nu eenmaal de reikwijdte. Catcom zal zich zelf moeten doorlichten aangaande; gecreërde inhoudelijke begrenzingen qua vermelding in de cat. Zolang zakelijk prioriteit numero 1 is zal deze site ook volgepompt worden zonder enig background. Evenzo memoreert u dat de men enig specialisme ontbeert, daar worden velen 2 jaarlijks mee geconfronteerd, daar ligt ook de begrenzingen ter overpeinzing!!!

 • O J Kwats op 24 oktober 2009 om 16:57

  @Rein, excuus voor onjuiste vermelding van onderhoudende functionele, inzichtelijke site.

 • O J Kwats op 24 oktober 2009 om 17:23

  @Rein mijn excuses voor, foute vermelding van een uitmuntende site die, up 2 date elk postzegel emissie, onderbouwd weergeeft en verzamelaars stimuleert qua fundamentele inhoudelijkheid

 • O J Kwats op 24 oktober 2009 om 17:40

  maar het is binnen dit forum volgens mij niet mogelijk zelf een topic te beginnen en/of van bestaande thread af te splitsen.

  @Eric, memoreert u nu over de ontoegankelijkheid van de catcom of over de moed om ’n speciale catalogus uit te brengen die enig specialisme ontbeerd?? Of is ’t toch een excuus voor ’t verwijt van schoppen om zich zelve, vrij te pleiten van assertieve (woordelijke) activiteit???????????

 • Rein op 24 oktober 2009 om 17:44

  @Jacob

  No problemos… Ik probeer mijn sites uptodate te houden, maar los van de beschikbare tijd is niet altijd de lust aanwezig…

  Ik heb net mijn landelijke aantekenstrookjes van België weer eens bijgewerkt en ook de Blasters zullen er aan moeten geloven.

  Voorts bleek het nodig om de Argentijnen te wijzen op de nodige onnauwkeurigheden die sinds 1882 in hun catalogi zijn geslopen. Gelukkig is daar een wijd openstaande handelaar met een gespecialiseerde catalogus gekomen waaraan de constructieve op- en aanmerkingen niet zonder meer voorbij zullen gaan. Waarom het dichter bij huis niet kan????

 • Rein op 24 oktober 2009 om 17:46

  @Erik

  Catawiki kent ook een forum! Geef daar wat meer ruchtbaarheid aan!

  Vraag aan Lia om een verhaal te componeren?!

 • aadb op 24 oktober 2009 om 18:47

  Oj kwats zou u een en ander ook in een wat makkelijker taal gebruik kunnen samenvatten ,het lijkt de 2e kamer wel !!!

 • Rein op 24 oktober 2009 om 18:54

  @AadB

  daar werden ze toch knettergek??? Of iets dergelijks onburgerlijks???

 • aadb op 24 oktober 2009 om 19:06

  Wat moet ik nu met assertieve activiteit ,memoreert u nu aan ….. constuctieve bla bla bla .
  Het verval in postzegels ,gecreerde inhoudelijke begrenzingen ,en de fundamentele inhoudelijkheid misschien is begijpelijke taal het basis principe om ons verder te helpen in deze compositie!!!

 • Rein op 24 oktober 2009 om 19:09

  @AadB

  U trekt uw plan ik het mijne…

 • Erik Boeré op 24 oktober 2009 om 21:59

  @Rein

  Maar ik denk dat we er wel op kunnen vertrouwen dat Lia een scherp oog heeft voor nieuwe ontwikkelingen!

 • O J Kwats op 24 oktober 2009 om 22:17

  @AadB

  2e kamer?????? Freubel liever in mijn postzegelkamer (en dan ook ’t liefst via:
  http://www.galeoptix.nl/fila/nl_pers.htm, Vrije Postzegelschool) dan ’n monotone schaakmat voor ’n schaakmat game.

  Zovelen malen door zovele zijn visies aangereikt aan de catcom die, tot heden, werden genegeerd in ’n narcistische elegie. Nu, achterna lopend, komt men met ’n eigen site ( V&D en Bijenkorf corner)wat toe te juichen is maar niet,die werden genegeerd verwijten dat de postzegel-rivier troebel is geworden.

 • O J Kwats op 24 oktober 2009 om 22:41

  Begrijp, dat ’n kwetsbare ontboezeming; specialistische kennis node wordt gemist, niet makkelijk zal zijn geweest, voor de catcom edoch, edoch, PTT – TPG – TNT geven veel info over uitgebrachte emissies qua; druk, ontwerp, tanding, etc. etc. Is ’t zo moeilijk om dat te verifiëren en te verwerken in een catalogus!!! Is ’t zo moeilijk om doorgestanst een eigen nr. te geven, Beatrix herzien, etc. etc.of blijf ’t een fatalistisch gekrakeel!!!

 • O J Kwats op 24 oktober 2009 om 23:08

  @Rein

  waarom het dichter bij niet huis kan??????

  kan mij hierin niet herkennen daar via:http//www.galeoptix.nl/fila/nl_pers.htm, het tegendeel, inzichtelijk, weerlegt (lol)!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Hopelijk verrijkt u ook ’t maandblad “Filatelie” met uw nieuwe terminologie die in bovenvermelde site is ingeburgerd!?!IB – IBH – IBHL – etc. etc.
  p.s. kunt u mij aanreiken waar zakensheets,L.E.L.Brouwer en Vuurwerk is verstopt, bvD

 • O J Kwats op 24 oktober 2009 om 23:10

  bedoelde, waarom het dichter bij huis NIET kan

 • Erik Boeré op 24 oktober 2009 om 23:34

  @O.J.Kwats

  Mijn voornaam is Erik en niet Eric
  Mijn achternaam is Boeré en niet Boerè

  Ik ben niet de catcom.

  Deze discussie ging niet over de NVPH catalogus.

  De N.V.P.H. catalogus is inderdaad een catalogus uitgegeven door postzegelhandelaren, gelukkig wel want een pariculier initiiatief zou commercieel geen bestaansrecht hebben.

  Ik reageer in voor ieder begrijpelijke taal.

 • O J Kwats op 25 oktober 2009 om 00:16

  @Erik Boeré

  a)zag u niet als catcom edoch als spiegel daarin!
  b)schouw NVPH cat. in de door u vernoemde site!
  c)Blij dat u erkent; uitgegeven door handelaren!
  d)AadB blij!!
  e)hopelijk de tenen weer uit de schoen of…………,

 • O J Kwats op 25 oktober 2009 om 00:34

  LOL!!!!!!!!

 • Erik Boeré op 25 oktober 2009 om 00:37

  Over de NVPH Speciaal Catalogus wil ik eigenlijk nog één ding zeggen.
  De NVPH geeft ooit, lang geleden, waarschijnlijk zelfs voor de tijd dat U en ik geboren zijn, naast de Catalogus de Speciale Catalogus naast de eenvoudigere ‘basis’ catalogus geïntroduceerd en, terugkijkend met de kennis van nu, is dat misschien ooit een verkeerde naamgeving geweest omdat het teveel refereert aan ‘gespecialiseerde catalogus’. Naar mijn weten had en geeft de NVPH nooit de prententie gehad een gespecialiseerde catalogus uit te geven. Alleen al om het feit dat er zoveel specialisaties zijn binnen het verzamelgebiede Nederland (wat een rijke hobby hebben we toch!) dat je een encyclopedisch werk nodig hebt om dat alles vast te leggen, en dat een ieder zijn eigen specialisatie zo uitgebreid mogelijk in de catalogus zou terug willen zien, en dat het ook onmogelijk is om voor al die specialisaties deskundigen te vinden die belangeloos met een jaarlijkse regelmaat hun bijdrage willen leveren. Dat moet ook nog eens een keer met tijdsdruk door de drukker op de juiste manier in een boek worden gezet- wat zelfs met de huidige techniek geen eenvoudige klus blijkt te zijn.

  Maar een naam die misschien verwarrend is maar al zo lang bestaat verander je niet zo snel- en de specialist weet al lang dat hij zijn informatie elders moet halen.

  De NVPH catalogus is een catalogus uitgegeven door handelaren, mede bedoeld om een grote groep niet- gespecialiseerde verzamelaars te bedienen (vaak verzamelend in een voordrukalbum, hoewel ik dat woord hier nauwelijks durf te noemen, maar echt ze zijn er) en zonder de pretentie een gespecialiseerde catalogus te zijn.

 • Erik Boeré op 25 oktober 2009 om 01:28

  O.J. Kwats
  “”c)Blij dat u erkent; uitgegeven door handelaren!””

  Maar beste meneer Kwats, dat kunt u toch al jaren op de omslag lezen? Kijk bij de Zonnebloem heb ik jaren lang gedacht dat het een uitgave was van een liefdadigheidsinstelling….

  Ligt dan de verplichting om een dure en onrendabele gespecialiseerde catalogus uit te geven bij de handel?

  Is het niet zo dat gespecialseerde handelaren geen eigen catalogus kunnen uitbrengen? (en dat ook regelnatig doen?)

  Zou – zo het verdienen aan de postzegel al het argument in deze zaak is- deze verplichting dan niet nog logischer bij TPG moeten liggen die uiteindelijk het meeste aan de postzegels verdient? (Vooral aan de Persoonlijke Postzegels, de Persoonlijke postzegelboekjes en de zelfklevende zegels die na 5 jaar zodanog aan elkaar kleven dat er nooit meer een postale dienst voor hoeft te worden verricht…)

 • Erik Boeré op 25 oktober 2009 om 02:45

  Zelf ben ik al jaren lid van de Billy-bijzonderhedenvereniging. U weet wel, Billy, die leuke kastjes van Ikea. Bij deze vereniging zijn alle 12 bekende en zeer actieve verzamelaars van Billy kastjes aangesloten. Wij hebben ontdekt dat uit 1 fineerplaat 4 billy’s gesneden worden en…u raadt het al…ze zijn te ‘platen’!! Nou heb ik pas weer de COMPLETE catalogus (ja ja COMPLETE dat stond echt op de antwoordkaart!) van Ikea besteld en…wat een droefenis! Maar 1 Billy afgebeeld en geprijsd terwijl het toch HUN handel is! Terwijl al onze 12 leden tenminste al VIER kastjes besteld hebben! (de meeste wel 5 of 6 want je moet altijd maar afwachten welke variant je krijgt).
  Soortgelijke klachten hoor ik ook van de Sven-Sofaverzamelaars. Daar zijn maarliefst 12 verschillende manieren waarop de stof gestikt is.

  Troost u dus, postzegelverzamelaars! Dit soort ergernissen komt ook op andere verzamelgebieden voor!

 • O J Kwats op 25 oktober 2009 om 02:52

  heer Boeré

  m.i. gaat het om de inhoud en niet om een titel op een kaft.

  U geeft aan, dat de (onvolledige) gespecialiseerde catalogus duur en onrendabel is? Mis hierbij,uw inzichtelijke motivatie c.q waar u dit op baseert? Uw stelling; ligt verplichting bij de handel, u gaat hiermee eraan voorbij de manifestatie van diezelfde handel…….

  Uw betoog aangaande; gespecialiseerde handelaren geen eigen catalogus kunnen uitbrengen? (en dat ook regelmatig doen), ontgaat mij……

  Alhoewel ’t hier niet gaat om, ontwikkelingen qua tijdsbeeld c.q.emissie beleid van PTT – TPG – TNT en de daaruit voortkomende revenu, u zult beamen dat menige ontwikkelingen kinderziektes in zich kunnen hebben. U zult beamen dat deze verholpen en verbetert zijn!

  Kon menig dit nu ook maar zeggen over die gespecialiseerde catalogus!!

 • O J Kwats op 25 oktober 2009 om 03:05

  vervolg…

  gaarne wil ik u attenderen op; http://www.galeoptix.nl/fila/nl_pers.htm site.Polder postzege(n)ling!!!
  Prachtige Minimalistisch structuur, overzichtelijk, UP 2 DATE, vernieuwend en passend in hedendaagse tijdsgeest, informatief c.q. motivatief. Een lust voor menige beginnende verzamelaar. Evenzo is deze site Open Minded daar de structuur c.q. opbouw, jaarlijks herbegint. Toevoegingen zijn eenvoudig toe te passen, uit te bouwen, verbeteren etc. etc.

 • O J Kwats op 25 oktober 2009 om 03:26

  vervolg…

  b.v. 83_001
  Peter Smit
  100 jaar NVPH
  kt.13:12
  rasterdiep
  fosf-papier
  wit F-band

  83_001_02
  doorloper
  tekening e.o.
  kleur

  83_002_B
  100 jaar NVPH
  kt. 12:14
  offset
  gew.papier
  F-band

  83_002_B
  combinaties
  kt.12:14
  offset

  83_003 – 006
  Walter Stans
  Zomerzegels

 • O J Kwats op 25 oktober 2009 om 04:17

  @Erik Boeré

  Leef met u mee in uw ontroostbare overgave dat u niet alle Billy’s kon bemachtigen ter aanvulling van uw verzameling. In mijn spontaniteit had ik u bijna ’n zuurtje gegeven, bijna. Besefte op tijd dat postzegels sparen een betere stimulans zou kunnen zijn dan zo’n ITEM COLLECTOR als Billy. Voordeel is, makkelijk op te bergen in ’n gewone, simpele stockboek, gratis postzegels via brieven en kaarten èn…., ’n Groot en spannend avontuur om een serie bij elkaar te krijgen. ’t Geeft veel afleiding op regenachtige of zeer koude dagen, bij ziek zijn en ontroostbare dagen, ’t neemt je mee op reis de geschiedenis door en ach….., 1x p.m. “Filatelie” met heel veel zegels uit heel veel landen….,misschien iets voor u als u weer wordt overvallen door ’n fatalistisch emotie, teleurstelling of ’n boe of bah gevoel……????????
  Kijk en ontdekt maar eens bij:
  http://www.galeoptix.nl/fila/nl_pers.htm
  U krijgt beslist “HOERA” oogjes ervan!!!

  Sterkte

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 25 oktober 2009 om 09:43

  Ik was gisteren een dagje weg, maar jullie hebben niet stilgezeten ;) Heb de reacties net globaal even gelezen, maar wil me er nog even goed in verdiepen.

  Idee van een artikel ga ik oppakken om de discussie ook bij andere lezers onder de aandacht te brengen en de om de stemming wat breder te peilen.

 • Erik Boeré op 25 oktober 2009 om 11:57

  @Lia
  Ik hoop dat je dan bedoelt het opzetten van een filatelistisch kennisnet, waardoor een brede en soms zeer gespecialiseerde filatelistische kennis op een logische manier duurzaam gekoppeld wordt zodanig dat zowel de ‘eenvoudige’ verzamelaar als de specialist hiermee uit te voeten kunnen en niet de zich steeds repeterende discussie over de vermeende plicht van de NVPH om tegemoet te komen aan alle wensen van de speciaalverzamelaar.

  Mijn probleem met deze discussie is namelijk dat een zeer positief en constructief bedoeld inititiatief mijnerzijds meteen door sommigen wordt gesmoord in een persoonlijke aanval op mijn redactionele activiteiten binnen de CatCom- terwijl de ingewijden weten dat ik binnen deze CatCom mij niet zonder enig resultaat altijd heb ingezet voor een groot aantal verbeteringen. (En er in het algemeen de afgelopen jaren ook veel verbeterd is aan deze catalogus) evenwel binnen de kaders van het door het bestuur uitgezette beleid.

 • aadb op 25 oktober 2009 om 13:25

  Erik@ zoals ik heb je vaak de wind tegen ,persoonlijke aanvallen doen het altijd goed de voor de leek onbegrijpelijk taal die sommige forum leden willen neerleggen ,in hun overtuiging de ander monddood te klaren missen hun doel .Zij mogen in hun denkbeelden over de filatelie van alles op de tafel neerleggen .De (simpele) verzamelaar die geen filatelist genoemd wil worden heeft genoeg aan duidelijke taal ,een verwijzing naar de side persoonlijke postzegels zal ik hem door eigen ervaring niet aanraden Een prachtige side waar ik door mijn eigen onkunde niet door heen kan komen .Daar de filatelie nog steeds gedragen wordt door 100 duizenden (simpele) verzamelaars zal er altijd een elite blijven die meent het voor de (simpele) verzamelaar uit te kunnen maken .Zonder deze 100 duizenden vervalt de elite groep tot een groepje kunstemakers die tenslotte door vergrijzing het toneel zal verlaten .De nieuwe filatelie is van iedereen de Hazes fans de 020 supporters etc die willen maar 1 ding en dat is duidelijkheid en die vinden ze voorlopige op catawiki met al zijn start problemen.

 • Rein op 25 oktober 2009 om 13:45

  @Erik en Lia

  Voor wie nog niet lang meedraait in dit filatelistisch Nederland zei gezegd dat de heilige 3-eenheid TNTPost, NVPH en KNBF het poldermodel hebben uitgevonden lang voor onze politici….

  Een forse pot met geld aan het einde van de regenboog door oom Dagobert in 1967 beheert waaruit de afzonderlijke eenheden naar rato mogen pikken. Dat geeft geen ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Dat in 1969 er specialistische verenigingen mochten ontstaan – wonder boven wonder – is nog geen garantie voor het mogen bijdragen aan de Nederlandse bijbel.

  Kennis tentoongespreid op door de KNBF georganiseerde exhibities worden door de deskundigen getoetst aan deze bijbel en NIET aan de in de specialisten-verenigingen vergaarde kennis!!!

  Derhalve heeft deze bijbel de morele plicht om up to date te zijn en in overeenstemming met de door nieuwe generaties filatelisten verzamelde kennis welke volop is gepubliceerd!

  Noch de NVPH noch de KNBF voelt zich echter genoodzaakt van de resultaten van moeizaam gepleegde research kennis te nemen! Het zou de Catalogus Commissie tot overuren nopen bij hun pro-deo werk en de hooggeleerde juroren evenzo.

  Zie daar de bron van mijn jarenlang gespuwde gal over deze instanties. Hierin me gesteund gevoeld in mijn beginjaren door de overgedragen slechte ervaringen van mijn Oom Jan die al vanaf de jaren 50 van de vorige eeeuw op liep tegen de voorlopers van deze regenten-colleges!

  Erik, ik weet hoe je je kapot loopt binnen de Catalogus Commissie en toch er in geslaagd bent het een en ander te stroomlijnen en te verbeteren.

  Meeregeren is moeizaam en levert altijd kritiek op van hen die je liever in de oppositie rol zien…

 • Rein op 25 oktober 2009 om 13:57

  @AAdB

  Filatelie was altijd een elite-sport!

  Zo was het voor de 2e Wereldoorlog al en zo bleef het tot 1967 toen er geld beschikbaar kwam om te speculeren in zegels waarvan men dacht dat de prijzen in de buurt zouden komen van die van toeslagseries uit de beginjaren ’50. Met pakken vellen tegelijk werd er ingeslagen met het bekende resultaat dat je zegels uit de periode 1962-2001 aan de straatstenen niet kwijtraakt…

  De Beeldfilatelie – begonnen door doctoren en jonkvrouwen en dwarsgezeten door de gevestigde “Philatelie” kreeg pas na 1967 de wind in de zeilen en werd de “Filatelie” in een gedemocratiseerde en ver-Tros-te wereld. Voor hen is het Tros-programma blad ruimschoots voldoende… Met leuke sories over Andre Hazes en Polleke de Leeuw…

 • aadb op 25 oktober 2009 om 14:13

  Rein @ graag het verhaal afmaken want om de filatelie te laten eindigen bij Hazes gaat mij echt te ver Het speculeren met postzegels is natuurlijk voor de (echte) filatelist niet aan de orde,een verzamelaar van postzegels kan daar wel wat mee ,maar er zijn weinig winnaars alles valt bij vraag en aanbod .Zie de aanbieding rembrandt prestige met een top van 100 en nu voor een 17,50 wat mijns inzien nog teveel is .

 • Rein op 25 oktober 2009 om 14:20

  Filatelie kent globaal 3 takken van sport:

  thematische filatelie – 90%
  posthistorische filatelie – 7%
  druktechnische filatelie – 3%

  beide laatste sporters vinden hun heil nog enigszins in de traditioneel georganiseerde filatelie; de thematici – voorzover ze zich kunnen vinden in de georganiseerde filatelie – moeten zich wel plooien in de ant-bloed-verdunnende maatregelen richting de persoonlijke postzegel :)

 • Rein op 25 oktober 2009 om 14:28

  @AAdB

  natuurlijk een oplage van oorspronkelijk 25.000 dat opgekrikt werd tot 45.000 ten behoeve van Hermann Sieger onder een gelijktijdige boycott van Michel geeft bij een aantal van 30.000 georganiseerde filateloten een overaanbod!

  De echte filateloot was in 1967 evengoed aan het speculeren ….

  De filatelie eindigt natuurlijk niet bij Hazes of Rieu – ook Donna Leone afleveringen blijken door hem van muziek voorzien! – echter binnen de georganiseerde filatelie houdt men het bij tentoonstellingen als publiekstrekkers waar geen levend wezen te zien valt tussen de kaders …. afgezien van de inzender zelf en zijn persoonlijke Auror [of hoe heten die monsters van Harry P. ook weer :) ] ….

 • Rein op 25 oktober 2009 om 14:33

  An Auror is a member of an elite unit of the Department of Magical Law Enforcement of the Ministry of Magic trained to capture Dark wizards and witches. Auror training is very difficult and intensive, so few see it as their career of choice.

 • aadb op 25 oktober 2009 om 14:37

  De persoonlijke(post) zegel is de enige manier om het grote publiek kennis telaten maken met het verzamelen van postzegels ,en zich te ontplooien tot filatelist .De SPAARPOSTZEGEL zou een veel grote rol kunnen spelen ,maar ook hier loop je tegen muren van onbegrip op .Men loopt van de ene super naar de ander voor voetbalplaatjes zonder enige direkte waarde (na 2 maanden is het over en sluiten ) de SPAARPOSTZEGEL is andere koek actuele plaatjes wel of niet bewegend zet de jeugd tot sparen en verzamelen .De SPAARPOSTZEGEL is nl direkt geld bij verkoop gratis verkregen ,wat wil een mens nog meer .!!

 • Rein op 25 oktober 2009 om 14:39

  Het waren natuurlijk geen monsters! Dat waren pas de Death Eaters:

  The Death Eaters were a group of Dark wizards and witches that followed Lord Voldemort, fighting as the elite of his army during both the First and Second Wizarding Wars. They often wore black hoods with snake-like eye slits to cover their faces.

  En die vinden we in de filatelie hooguit afgebeeld op de enkele aan Harry Potter gewijde postzegels… En waar vind je die????

  Gelukkig zijn er persoonlijke postzegels te maken met zowel Aurors als Death Eaters …

 • aadb op 25 oktober 2009 om 14:42

  Indonesie heeft een aantal velletjes A4 met Potter erop .uit voorraad leverbaar !!

 • Rein op 25 oktober 2009 om 14:42

  @AAdB

  Het verschil in omzet met een AH of C1000 [gratis pakken vanille vla weg gegeven gisteren!] is natuurlijk – helaas – wel doorslaggevend voor een rage! Maar als de hele winkel-keten van de NVPH mee zou doen…

 • Rein op 25 oktober 2009 om 14:43

  @AAdB

  Ook met Death Eaters??? Of Aurors???

 • aadb op 25 oktober 2009 om 14:52

  Ik weet niets van Potter en wat er wel of niet opstaat ,op het moment dat je overgaat in engels moet ik helaas een vertaal bureau inschakelen ,maar ja waar vind je die nu .Het meedoen van een NVPH is zo iets van morgen komt Beatrix bij mij op de thee .Een clubje mensen die lila en gele insteekboeken promoot en daar de wereld mee wil veroveren .

 • Rein op 25 oktober 2009 om 15:03

  Aad,

  Rechtsbovenin vind je “Google Vertaal

  “Een Auror is lid van een elite-eenheid van het Departement van Magische Rechtshandhaving van het Ministerie van Toverkunst opgeleid om Dark tovenaars en heksen te vangen. Auror opleiding is zeer moeilijk en intensief, maar zo weinig zien het als hun loopbaan van keuze.

  Het waren natuurlijk geen monsters! Dat waren pas de Death Eaters:

  De Death Eaters waren een groep van Dark tovenaars en heksen die volgden Lord Voldemort, vechten als de elite van zijn leger tijdens zowel de Eerste en Tweede Wizarding Wars. Zij hebben vaak droegen zwarte kappen met slang-achtige ogen gleuven om hun gezichten te dekken.”

 • Rein op 25 oktober 2009 om 15:04

  @Dolores

  Un Auror es un miembro de una unidad de élite del Departamento de la Ley Mágica del Ministerio de Magia capacitados para capturar magos oscuros y brujas. Formación Auror es muy difícil e intenso, por lo que algunos ven como su carrera de elección.

  Het waren natuurlijk geen monstruos! Dat waren pas de Mortífagos:

  Los mortífagos eran un grupo de magos oscuros y brujas que siguió a Lord Voldemort, la lucha como la élite de su ejército durante la Primera y Segunda Guerras mágico. A menudo llevaban capuchas negro con forma de serpiente ranuras de los ojos para cubrir sus rostros.

 • Rein op 25 oktober 2009 om 15:10

  @aadB

  Probeer een boekje van Beatrix Potter bij de High Tea!

 • aadb op 25 oktober 2009 om 15:15

  Rein @ Goed gevonden maar ook bij mij vliegt de tijd die ik op (ik heb geen bezemsteel) niet bij kan houden .Ik ga nu aan een verlate koffie sessie .gegroet mon ami

 • dolores op 27 oktober 2009 om 06:06

  Met dank aan Albert die me attendeerde op de Aurores van Rein. Pachtige discussie, en ik vind het wel meevallen met onderuit halen. Maar waarom praten jullie nou zo soms zo moeilijk en bloemrijk, dat is toch niet te volgen voor Jan met de Pet en Mien met de Mandolien. Ik heb er niks aan toe te voegen dus dan maar een vervroegde koffie sessie ;-)

 • Rein op 27 oktober 2009 om 11:25

  @Dolores

  Ik vond je al zo lang afwezig dat ik dacht een kleine provocatie…. En Dootje met haar Dominootje???

  Op naar de 2e koffie dus…

 • dolores op 27 oktober 2009 om 20:12

  ik lees wel mee hoor ;-) wintertijden komen er weer aan en dan kunen jullie je weer ergeren aan danwel genieten van mijn briljante uitspraken, niet gehinderd door enige kennis. :-)

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 27 oktober 2009 om 20:15

  @Dolores, fijn dat je er weer bent!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)