Postex: 3 dagen postzegelplezier! - Postzegelblog

Postex: 3 dagen postzegelplezier!

3

Gisteren was het de laatste dag van Postex. De zondag is, zoals altijd, een relatief rustige dag. Maar voor de  postzegelliefhebbers is er ook op deze dag genoeg te beleven. Allereerst werd, zoals hier eerder te lezen viel, Daan Koelewijn benoemd als erelid van de KBNF, maar ook was er de jurering van de 81 inzendingen voor de categorieën. Een terugblik op de jurering en een verwijzing naar de artikelen die al de revue passeerden.

Ruim 500 mensen waren op deze derde en laatste dag op Postex 2009. Voor de mensen die meededen aan de wedstrijd was het een spannende dag. Cees Janssen , voorzitter van de jury, feliciteerde de Nederlandsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars (NVPV), de oudste postzegelvereniging van ons land maar wel springlevend, met hun 125 jarige bestaan. Hij verwees hierbij graag naar het voorwoord en het overzicht van de historische bijzonderheden van de NVPV in de prachtig uitgevoerde catalogus, waar de wapenfeiten van deze vereniging worden genoemd.

Ook feliciteerde hij Jeugd Filatelie Nederland met hun 25ste Dag van de Jeugdfilatelie die eveneens in deze hal werd gevierd.

ilovestamps

In een adem werd verder het 25-jarige jubileum van de Nederlandse Academie voor Filatelie genoemd waarvan vele leden hun collecties op Postex toonden. De 48ste Dag van de Aerofilatelie was eveneens sterk aanwezig met vele inzendingen.

De jury van deze tentoonstelling was verheugd om zo’n aantrekkelijke en gevarieerde tentoonstelling te mogen jureren. Een groot aantal verzamelingen met nieuwe titels werd voorgeschoteld door geroutineerde inzenders. Maar er waren ook enkele nieuwe deelnemers in de wedstrijdklasse. Cees Janssen wees de deelnemers graag op de vele door de Bond georganiseerde cursussen. Voor de deelnemers vormen deze een goede bron van informatie om de verzameling kwalitatief te verbeteren.

knbf-jureringDe medailles werden gegeven aan:

 • J. Ickenroth uit Reuver (zilveren medaille) voor zijn inzending: 100 jaar plattelandspost in Midden- en Noord Limburg
 • J. Nollet uit Zeewolde (bronzen medaille) voor zijn inzending: Portbrieven van en via Nederland naar Frankrijk in de periode 1676-1852

vliegende hollander

Dag 3 in beeld:

De andere artikelen die een beeld geven van Postex 2009:

In de rij voor Postex
Specialistenvereniging Persoonlijke Postzegels opgericht
Postex 2009: terugblik op dag 1
Stempelen op Postex
Postex op Jeugdjournaal
Toon Oomens krijgt ‘ROOS’-plaquette op Postex 2009
Postex 2009: Terugblik op dag 2
Daan Koelewijn erelid KNBF en NVPV

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (3) Schrijf een reactie

 • toon op 19 oktober 2009 om 21:25

  Lia, ze zeggen wel eens “gelukkig hebben we de foto’s nog”. ik wil graag applaudiseren voor jouw leuke en originele manier om verslag te doen van de activiteiten op de Postex. Een “tastbaar” resultaat. Prima!

 • Albert Haan op 20 oktober 2009 om 01:41

  Vorig jaar kennis gemaakt met de Postex, en nu zelf met een stand aanwezig.
  Meid, fantastisch wat maak jij een mooie reklame voor onze hobby.

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 20 oktober 2009 om 08:38

  Dank voor jullie positieve reacties! Ik heb 3 hele enerverende dagen gehad en de verslagen met veel plezier gemaakt!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)