Toon Oomens krijgt 'ROOS'-plaquette op Postex 2009 - Postzegelblog

Toon Oomens krijgt ‘ROOS’-plaquette op Postex 2009

9

Toon Oomens,  initiatiefnemer en actief bij Stampkids.org en op de Postzegelblog, was vandaag totaal verrast toen hij op Postex onverwacht geëerd werd met de ‘ROOS’-plaquette. Deze prachtige zilveren plaquette werd ooit in het leven geroepen naar aanleiding van de verdienste van mevrouw Nel Roos- ’t Hart. De NVPV wil door toekenning van de “ROOS”-plaquette met diploma diegene eren, die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het bevorderen van de filatelie onder de jeugd. Stampkids.org heeft ondertussen ongeveer 1200 leden.

Nel Roos-’t Hart (1911-1993) was gedurende vele jaren een bezielend jeugdleidster in Borculo. Door haar innemende persoonlijkheid en haar no-nonsens instelling bezat zij het vermogen mensen te activeren. Aanvankelijk begonnen met landenverzamelingen, ging ze alras over op thematisch verzamelen, waarbij haar verzamelingen “Natuurrampen” en “Nederland-Waterland” op menige tentoonstelling bekroond werden.

Haar kennis wist zij met enthousiasme over te brengen op de leden van de jeugdafdeling in Borculo, mede door thuis deze jongeren te inspireren en te begeleiden, waardoor menigeen met succes aan jeugdtentoonstellingen deelnam.

In 1991 werd haar door de NBFV een speciale prijs overhandigd voor haar vele verdiensten op het gebied van de filatelie. Mede door haar activiteiten binnen de wereld van de filatelie werd zij begiftigd met een Koninklijke onderscheiding.

toon-huldiging

In het jaar 1994 heeft de Nederlandsche Vereeniging van Postzegel Verzamelaars Mevrouw N. Roos- ’t Hart geëerd door het instellen van de “ROOS”-plaquette. Toon Oomens kreeg vandaag de 15e plaquette met certificaat.

certificaat

Namens de Postzegelblog en de auteurs: ‘Toon, van harte gefeliciteerd!’

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (9) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)