Vorstelijke Liechtensteinse schatten in Museum Wien - Postzegelblog

Vorstelijke Liechtensteinse schatten in Museum Wien

0

treasures-royal-stampAl enkele jaren geeft Liechtenstein een emissie uit getiteld ‘Fürstliche Schatze – Liechtenstein Museum Wien’. Op 7 september werden opnieuw drie zegels toegevoegd aan wat dus inmiddels een reeks mag worden genoemd (ook al enkele keren een joint issue met Oostenrijk). De zegels tonen details van het Badminton Cabinet, die vorst Hans Adam II in december 2004 bij Christie’s in Londen heeft verworven.

Dit uit eikenhout, brons en pietra dura bestaande kabinet liet Henry Somerset, de derde hertog van Beaufort in 1726 in Florence vervaardigen.

treasures-royal

Niet minder dan dertig handarbeiders werkten zes jaar aan dit pronkmeubel. De drie zegels hebben waarden van 1,30, 2,00 en 4,00 fr.

Het 75-jarig bestaan van de Liechtensteiner Philatelisten-Verband, LPHV, werd ook 7 september herdacht met een 1,30 fr.-zegel getiteld ‘ Briefmarkenland Liechtenstein’.

75years-LPHV

In een uitsnede op de zegel zien we omtrekken van Liechtenstein met daarin een deel van het Vaduz-velletje dat in 1934 ter gelegenheid van de 1e Liechtensteinse postzegeltententoonstelling werd uitgegeven.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
LiechtensteinNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.