De Derde Man, een historisch document, ging 60 jaar geleden in première - Postzegelblog

De Derde Man, een historisch document, ging 60 jaar geleden in première

1

der-dritte-man-osterreichHij geldt niet alleen als cultfilm, maar ook als een historisch document van het door de oorlog verdeelde Wenen: de film ’De Derde Man’, die op 2 september 1949 in Londen in première ging. Een cultfilm is dus 60 geworden. Onvergetelijk zijn sindsdien Orson Welles (Harry Lime) en niet te vergeten het Harry-Lime-Theme. De Oostenrijkse Post heeft ter gelegenheid van dit jubileum 2 september een 65 c-zegel uitgegeven (oplage 900.000) met daarop het originele affiche van de film.

Verder in Oostenrijk: op 28 augustus verscheen weer een velletje in de reeks ’Tierschutz.Post’ met 10 zelfklevende zegels van 55 cent: 5 x de honingbij en 5 x de bijeneter;

tierschutz-post

op 1 september werd opnieuw een 55 c-zegel uitgegeven speciaal voor abonnees. Deze keer een boeket anemonen;

anemonen

het feit dat twintig jaar geleden de grens tussen Hongarije en Oostenrijk weer openging werd 10 september herdacht met de uitgifte van een zegel van 65 cent (oplage 1 miljoen). Motief: het getal 20 in de nationale kleuren van beide landen.

20-jaar-grensovergang

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
OostenrijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.