Niet goedgekeurde Muiderslot postzegel in 'Er is Post!' - Postzegelblog

Niet goedgekeurde Muiderslot postzegel in ‘Er is Post!’

10

kastelen-persoonlijke-postzegelsBij de opmaak van het kwartaaltijdschrift ‘Er is post!’ (najaarseditie) dat huis aan huis wordt bezorgd, is gebruik gemaakt van niet volledig goedgekeurde postzegelafbeeldingen van kastelen. Er is hierbij van een andere foto gebruik gemaakt. Het ‘voorontwerp’ geeft een frontaal beeld van het kasteel over de toegangsbrug gezien. Van het  kasteel omringende water is weinig zichtbaar. Een en ander is een gevolg van het productieproces en de productieplanning van het kwartaaltijdschrift.

Beide andere kastelen zijn kasteel Helmond en kasteel Doorwerth. In deze reeks komen ook kasteel Ammersoyen en kasteel De Haar voor. De afbeeldingen in het bewaarblad, die in abonnement wordt geleverd, bevat wel de juiste beelden.

Het uiteindelijk goedgekeurde ontwerp van het Muiderslot toont het kasteel onder een ietwat andere hoek te midden van het water, waardoor de brug van de zijkant wordt gezien. De naam van het kasteel is pas in een laat stadium van het ontwerpproces toegevoegd.

In het samenwerkingsverband van TNT Post en de Kastelenstichting brengen historicus Ben Hendriks en fotografen Guus Pauwels en Raymond Friederichs 25 fraaie Nederlandse kastelen onder onze aandacht. Alle postzegels bezitten een sepiakleurige uitvoering, waardoor het historische karakter en de geschiedkundige functie/betekenis wordt benadrukt.

muiderslot-maximumkaart

De opmerking uit het kwartaaltijdschrift “Nederlandse kastelen, een lust voor het oog!” geldt in sterke mate voor beide maximumkaarten, die ik onder dankzegging van Willem Broeke heb ontvangen. De ene fotokaart is een actuele foto van het kasteel door zonlicht met slagschaduwen beschenen, de andere van

muiderslot-maximumkaart2

historische datum, namelijk een reproductie van het schilderij Muiderslot (1658) van de schilder Jan Abrahamsz. Beerstraaten (1628 – 1666).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Burchten,Kastelen en Paleizen PaleizenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Bate Hylkema schrijft vanaf 1980 artikelen over filatelie en woont in het Friese Beetsterzwaag.

Reacties (10) Schrijf een reactie

 • johan op 4 oktober 2009 om 08:33

  Lia, weet jij of er veel belangstelling is voor deze kastelen-serie? Je hoort eigenlijk nooit iets over oplages/abonnees. En de andere series? (jaren 50/60/70, canon, Brinkman, Kastelen, Vlinders…)

 • Lia op 4 oktober 2009 om 14:47

  @Johan, ik weet niet of er veel belangstelling is voor deze zegels. Wat ik heb gehoord is dat de oplage steeds 5.000 is.

 • johan op 4 oktober 2009 om 16:12

  ok Lia, bedankt.
  mvgr Johan

 • J.P.Duivenvoorde op 13 december 2009 om 20:30

  Is er iemand die mij kan inlichten over de zegel kasteel duivenvoorde waar hij eventueel te koop is bestaat dit uit een velletje of losse zegels.
  Bij voorbaat dank.

 • Vermeulen op 26 februari 2010 om 17:49

  Is er iemand die weet of je per vel deze postzegels kunt kopen. En dan van kasteel de Doornenburg, daar ben ik beheerder van en dit is natuurlijk prachtig om deze postzegels te hebben.
  Alvast bedankt

 • paul op 26 februari 2010 om 20:57

  Zegels zijn te koop in *Abonnement* bij TNT Post. Abonnement loopt 1 jaar, incl bewaarband, 25 velletjes à E7,50 p/stk.

  Losse velletjes, per kasteel zeg maar, zijn te vinden op ebay en marktplaats. Trefwoord ‘kasteel’ of ‘kastelen’ levert aanbieders op. Zoeken op naam van het gewenste kasteel kan natuurlijk ook.

 • paul op 26 februari 2010 om 21:12

  Over de oplage: zou voor elke serie de maximale verkoop gehaald worden? Is het getal van 5000 de feitelijk gedrukte/geprinte oplage, of is het het streefcijfer van wat TNT aan abonnementen wil behalen?
  En komen er na afloop aanbiedingen van restvoorraad voor de hele serie in één koop met korting op de totaalabonnementsprijs. Die korting kan TNT o.a. behalen uit de levering: ipv. elke maand een zending, nu alles in 1 pakket.
  Of gaat TNT gewoon minder drukken/printen in lijn met het aantal abonnees? In dit geval blijft er vrijwel geen voorraad over.

 • BertR op 9 november 2010 om 15:49

  Op internet heb ik een handelaar in de USA gevonden, die de zegels los verkoopt. En je kunt er ook velletjes van 10 bestellen. Dus met de oplage valt het waarschijnlijk nog wel mee. Ik heb er nu 20 dus ik schiet al aardig op. Vreemd vind ik wel dat deze zegels nog steeds 44 eurocent als waarde hebben en geen 1. Kennelijk is de totale oplage achter elkaar gedrukt als één drukorder.

 • J.S. op 9 november 2010 om 17:39

  @JP van Duivenvoorde
  @ Vermeulen
  @BertR

  Losse zegels uit de kastelenserie (bijna de gehele serie binnenkort helemaal) vind je hier te koop: http://www.postman600.eu/index.php?cat_id=173&catname='PZ%202008%20dr01%20JESP%20Kastelen%20serie

 • BertR op 14 november 2010 om 15:25

  @J.S. Bedankt voor de tip. Ik zal er gebruik van maken.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)