Eerst set Belgische post ’vroeger en nu’ - Postzegelblog

Eerst set Belgische post ’vroeger en nu’

5

postvoertuig-belgiePostvoertuigen van vroeger en nu. Dat is de titel van een geïllustreerd velletje met tien zegels in het binnenland 1-tarief (€ 0,59) dat de Belgische De Post op 31 augustus uit heeft gegeven. Op de zegels van boven naar beneden: 2 x een Citroën uit de jaren ’50, 2 x een Bedford uit de jaren ’60, 2 x een Renault uit de jaren ’70, 2 x een Renault uit de jaren ’80 en 2 x een Citroën, zoals die nu in gebruik is. NB. Deze uitgifte krijgt volgend jaar 30 augustus een vervolg: Oude en nieuwe vrachtwagens en treinen van De Post.

postvoertuigen-belgie

Om bij het thema ’Post’ te blijven, Groot-Brittannië gaf 18 augustus een miniatuurvelletje uit met daarin vier zegels die oude, nog in muren gemetselde, brievenbussen tonen.

post-boxes

Op de zegels een George V type B box (1 st), een Edward VII Ludlowbox (56p), een Victorian lamp box (81p)n en een Elizabeth II type A box (90 p). Rechts bovenin het velletje is een ijzeren bus uit Wakefield (1809) te zien.

Australië vierde 26 juni 200 jaar Australia Post met vijf zegels die passen in het thema ’zegels op zegels’.

Australia's-Favourite-Stamp

Vijf zegels van 55 cent met achtereenvolgens de 2 pond zegel met de kangaroe (1913-1938), de 5s-zegel die in 1932 werd uitgegeven ter gelegenheid van de opening van de Sydney Harbour Bridge, de 2 1/2d Peace and Victory-zegel uit 1946, de zegel van 8 1/2d Gwoya Jungarai ’One Pound Jimmy’ (aboriginal) uitgegeven in 1950 en Kookaburra-vogel op de 6d-zegel uit 1914.

Terug naar België: op 22 november 2007 overleed een van de invloedrijkste choreografen van deze tijd, Maurice Béjart (1927-2007). België eerde hem 31 augustus met een zegel in het buitenlandtarief 1 (€ 0,90).

maurice-bejart-stamp

Tevens in een geïllustreerd velletje (5 zegels).

Het al voor april aangekondigde boekje ‘’ Naar het circus’’ (met tien zelfklevende zegels in het binnenlandtarief 1, € 0,59) werd 31 augustus uitgegeven. Op de bovenste rij van vijf zegels: een orkest, koorddansers, een goochelaar, piramide en trapeze; op de onderste rij: een clown, acrobaten, een goochelaar, een acrobaat te paard en een jongleur.

circus-postzegels

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Australië België Groot BrittanniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel