SEPAC presenteert tweede gezamenlijke emissie - Postzegelblog

SEPAC presenteert tweede gezamenlijke emissie

2

isle-of-man-sepac2009Sinds 1985 zijn er al de Spelen voor Kleine Landen, omdat men van mening was (en nog is) dat atleten uit kleine Europese staatjes nooit of nauwelijks aan de bak komen bij grote sportevenementen, zoals de Olympische Spelen of wereldkampioenschappen. Het zijn dus een soort Olympische Spelen voor kleine landen. Zo namen er aan de jongste Games, de XIII, die van 1–6 juni in Nicosia/Lefkosa op Cyprus werden gehouden Andorra, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Malta, San Marino en dus Cyprus deel. NB. Enkele van deze landen hebben ook steeds zegels aan deze spelen gewijd.

Sinds twee jaar bestaat er ook tussen dertien Europese staatjes een postaal samenwerkingsverband, een miniatuur PostEurop: de SEPAC, Small European Postal Administration Cooperation. Bij de oprichting daarvan werd besloten om steeds om de twee jaar met een gezamenlijke uitgave te komen van één zegel waarop het SEPAC-logo. Op 1 oktober 2007 kwamen Aland, Eiland Man, Faroer, Gibraltar, Groenland, Guernsey, Jersey, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco en IJsland met de eerste zegel. Het thema was Landschappen. Marino, dat zich ook had geschaard onder de SEPAC, liet de eerste keer verstek gaan.

groenland_sepac09

16 september j.l. stond de tweede gemeenschappelijke SEPAC-uitgifte gepland, en weer kwamen er landschappen in beeld. Deze keer komen ook weer twaalf staatjes of eilandjes met één zegel.

luxembourg-sepac

Dat zijn net als de eerste keer Aland, Faroer, Gibraltar, Groenland, Guernsey, Isle of Man, Jersey, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco en IJsland en ook deze keer zal San Marino niet van de partij zijn.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Aland Faroer Jersey Liechtenstein Malta MonacoNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.