Duitse kijk op Zwitserland in woord en beeld - Postzegelblog

Duitse kijk op Zwitserland in woord en beeld

0

Switzerland-foreign-artists-100Een Berlijns kunstenaarsduo tekent dit jaar voor de serie ‘Zwitserland in de ogen van buitenlandse kunstenaars’. Ze hebben gekozen voor een bloem in verschillende bloeifasen met in het hart een kruis dat herinnert aan het Zwitserse kruis, alsmede enkele regels uit het wereldberoemde Tell-drama van Friedrich Schiller (1759-1805). De zegels verschenen op 3 september.

Evenals bij de voorgaande drie edities bestaat ook deze serie uit vier zegels: 85p met als eruit springende tekst Den Zwang abwirft, den es unwürdig leidet; 100 rp., Sich selbst genug, nicht fremden Gutst begehrt; 130 rp., Doch selbst in Zorn die Menschlichkeit noch ehrt; 180 rp., Im Glücke selbst, im Siege sich bescheidet.

Switzerland-foreign-artists-85Switzerland-foreign-artists-130

Switzerland-foreign-artists-180

De eerste drie series boden een Franse kijk op Zwitserland: een koe in de vier jaargetijden (9 mei 2006), Engelse literatuur die zich in Zwitserland afspeelt, o.a. De Gevangenen van Chillon van Lord Byron (6 september 2007) en vorig jaar 4 september een Italiaanse kijk op Zwitserland met o.a. kaas, chocolade en een klok.

De Alpfahrt is in Appenzell een feestdag voor mens en dier. In de nazomer wordt het vee van de alp naar lagere weiden gebracht. Onder het motto ‘Wo sogar Kühe Musikinstrumente spielen’ brengt de Zwitserse Post 3 september de verplaatsing van het vee op een strip van drie 85 rp-zegels prachtig in beeld.

Switzerland-alpine-pasturesSwitzerland-alpine-pastures2

De permanente priorityzegel van 180 rappen met daarop de ruigpootuil (Aegolius funereus) die op 6 september 2007 verscheen is 1 juli opnieuw uitgegeven nu zonder A-priorityvignet.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
ZwitserlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel