Globe spellencircuit gaat jeugd vermaken op Swiss Stamp Show - Postzegelblog

Globe spellencircuit gaat jeugd vermaken op Swiss Stamp Show

1

Van 10 t/m 12 september organiseert de Zwitserse Bond van Postzegelhandelaren t.g.v. hun 100-jarig bestaan de Swiss Stamp Show, een grote tentoonstelling in Rapperswil-Jona. In een interview met Markus Honegger, lid van de SBHV (Schweizer Briefmarken-Händler-Verband) werd al duidelijk dat ze dit jaar extra aandacht aan de jeugd wilde besteden. Deze eer komt toe aan de Jeugdcommissie van de Globe!

Natuurlijk is het voor de Jeugdcommissie van de Globe een grote eer om door de organisatie uitgenodigd te zijn. Ze zullen met hun eigengemaakte spellencircuit naar Zwitserland gaan om deze daar te introduceren. Maar ook zullen ze de jeugdleiders aldaar instrueren en de spellen te begeleiden, zodat ook de Zwitserse jeugd zich tijdens deze grote tentoonstelling kan vermaken. De leden van de Globe Jeugdcommissie zien de uitnodiging als een enorme waardering voor hun werk.

spelen-globe

De commissie jeugdfilatelie van de Globe is een aantal jaar in het bezit van een hoeveelheid spellen en spelletjes (o.a. oud-hollandse). Deze spellen kunnen worden ingezet als activiteit voor jeugdleden van de Globe. Ook andere organisaties kunnen daar te behoeve van activiteiten van jeugdigen tijdens tentoonstellingen, ruildagen, doedagen, postzegelbeurzen en andere manifestaties binnen de filatelie gebruik van maken. Ook afgelopen jaar op Postex kon de jeugd hier gebruik van maken.

Bron: Henk Overgoor, Filatelistenvereniging De Globe

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
ZwitserlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (1)

  • Willy Pass op 25 augustus 2009 om 12:08

    De commissie jeugdfilatelie van de Globe timmert heel goed aan de weg, en het optreden in Zwitserland mag als een hoogtepunt worden beschouwd. Veel succes en ga vooral zo door!
    groetjes, Willy

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)