Christo’s ’verpakkings’-zegels in Oostenrijk en Frankrijk - Postzegelblog

Christo’s ’verpakkings’-zegels in Oostenrijk en Frankrijk

0

Christo-postzegelOostenrijk begon in april niet alleen met de reeks Österreicher in Hollywood, maar er verscheen nog een kunstemissie. In een oplage van 300.00 stuks met twee 55 c-zegels werd een velletje gewijd aan de Verpackungskünstler Christo. De linkerzegel heeft overigens wel een heel bijzonder beeld. Het toont de ’verpakking’ van een zgn. Flakturm in het Weense Arenbergpark. Wat is een Flakturm?

Op Sonderbefehl van Hitler werd in Duitsland en Oostenrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog in Berlijn, Hamburg en Wenen met de bouw begonnen van bunkers, die als torens voor de luchtafweer, schuilplaatsen voor de bevolking, hospitalen en opslagruimten dienst konden doen. Slechts zes van deze Flak-Türme bleven na de oorlog in Wenen in tact en maken nu deel uit van het historisch centrum. Beide zegels verwijzen nu naar het project Contemporary Art Tower. Het Weens Museum für Angewandte Kunst (MAK) heeft een van de Flak-Türme in gebruik.

Christo-velletje

Christo Vladimirov Javacheff (in 1935 geboren in Gabrovo/Roemenië) heeft samen met zijn vrouw Jeanne-Claude (geboren in 1935 in Casablanca/Marollo) in de loop der jaren al tal van grote opvallende bouwwerken of landschappen met doek of andere stof bekleed, bij voorbeeld de Rijksdag in Berlijn (1995) en de Pont Neuf in Parijs (1985).

Toeval of niet, Frakrijk heeft 15 juni een zegel van 1,35 € uitgegeven waarop de in 1985 door Christo ingepakte Pont Neuf.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Duitsland Duitse rijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel