Tiki Tour door Nieuw-Zeeland op 24 zegels - Postzegelblog

Tiki Tour door Nieuw-Zeeland op 24 zegels

2

tikitourstampA Tiki Tour of New Zealand op 24 zegels (van 50 cent in een velletje) dat kunnen verzamelaars vanaf 5 augustus maken. Een Tiki Tour is in Nieuw-Zeeland bijzonder populair, het is een sight-seeing reis waarbij men geen uitgesproken doel in gedachten heeft (in andere landen staat zo’n tocht ook bekend als een roundabout way, of een scenic route).

Het Tiki-Tourvelletje met daarop de kaart van Nieuw-Zeeland, inclusief de Chatham Islands, dat 5 augustus verscheen (daarbij tevens drie fdc’s, en eventueel een poster) voert dan ook over heel Nieuw-Zeeland.

Tikitour-postzegels

Elke zegel geeft precies de bijzonderheden aan van de desbetreffende streek: qua natuur, bezienswaardigheden, welke dieren en planten er leven, welke sporten er populair zijn, wat de toeristenoorden zijn, waar wat verbouwd wordt, wat aan de geschiedenis van het land herinnert en gebouwen. Kortom, een interessant velletje, dat thematisch dus veel te bieden heeft. Echter vooral een must voor thematische verzamelaars ’landkaarten’.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.